SASLUŠAN PORTIR IZ ZGRADE  DARKA KOSTIĆA: Bio je pocepan i izbezumljen, vrištao je i vikao da zovem policiju!
Foto: Vladimir Šporčić

ISTRAGA

SASLUŠAN PORTIR IZ ZGRADE DARKA KOSTIĆA: Bio je pocepan i izbezumljen, vrištao je i vikao da zovem policiju!

Crna Hronika -

Svedok tvrdio da je maloletni L. J. (15) unezvereno dotrčao do njegove portirnice i rekao mu da pozove pomoć jer je poznati dizajner pokušao da ga napastvuje

Portir zgrade na Novom Beogradu u kojoj stanuje poznati dizajner Darko Kostić saslušan je danas u Trećem osnovnom tužilaštvu koje protiv Kostića vodi istragu zbog sumnje da je seksualno napastvovao dvojicu mladića.

Poznati dizajner se, podsetimo, već dve nedelje nalazi u pritvoru zbog sumnje da je pokušao da napastvuje maloletnog L. J. (15), učesnika emisije "Neki novi klinci", kao i još jednog mladića B. Š. (22), sa kojim je, između ostalog, konzumirao narkotike u svom stanu.

Portir koji je danas saslušan bio je svedok incidenta koji se dogodio s maloletnim L. J.

- Dečak mi se po dolasku javio i kazao da ide kod Kostića. Posetu sam uredno evidentirao, a posle nešto više od pola sata, pažnju mi je skrenula buka koja je dopirala sa stepeništa. Isti taj dečak je zatim doleteo do portirnice u iscepanoj majici i bio je sav izbezumljen. Vikao je da pozovem policiju - ispričao je danas na saslušanju kod tužioca svedok portir.

On je kazao da mu je prestravljeni mladić potom ispričao šta mu se dogodilo u dizajnerovom stanu.

- Kazao mi je da mu Kostić duguje neki novac koji nije hteo da mu vrati, već da je, umesto toga, pokušao da ga napastvuje. Potom je sam pozvao policiju i izašao iz zgrade. Ubrzo se meni završila smena, pa sam otišao kući pre nego što je bilo ko došao - kazao je navodno portir.

Maloletni L. J. je, podsetimo, na saslušanju u policiji tvrdio da ga je Kostić najpre preko Fejsbuka namamio u svoj studio zbog fotografisanja, za koje mu je obećao novčanu nadoknadu. Tamo mu je, međutim, poturio u piće preparat za potenciju, a dečak je, prozrevši mu namere, otišao iz studija. Kostić ga je potom pozvao u svoj stan da bi mu dao novac, ali ga je tamo, nakon neuspelog pokušaja napastvovanja, udario i pocepao mu majicu.

Drugi napastvovani mladić B. Š. je ranije saslušan i on je kazao da ga je Kostić uhvatio za polni organ u trenutku kada je došao kod njega da kupi drogu.

Sledi veštačenje Psihijatri ispituju maloletnika

U nastavku istrage protiv Darka Kostića biće obavljeno psihijatrijsko veštačenje maloletnog L. K. , nakon čega će i on dati iskaz pred zamenikom tužioca. - Ispitaće se njegova duševna razvijenost, struktura ličnosti, da li je sklon izmišljanju i da li je ono što je preživeo ostavilo na njemu neke posledice - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

(Kurir.rs/Ivan Milićević/Foto: Vladimir Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SAZNAJE! DARKO KOSTIĆ IZA REŠETAKA: Modnom kreatoru određen pritvor! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track