UHAPŠENI SAUČESNICI U NAPADU NA POLICAJCA U NIŠU: Jedan napao nožem obezbeđenje ispred kafića
Foto: Profimedia

dolijali

UHAPŠENI SAUČESNICI U NAPADU NA POLICAJCA U NIŠU: Jedan napao nožem obezbeđenje ispred kafića

Crna Hronika -

Niška policija uhapsila je dva muškaraca zbog sumnje da su saučesnici u napadu na policajca i radnika obezbeđenja ispred kafića na Trgu kralja Milana koji se dogodio 17. juna ove godine.

U saopštenju policije se navodi da su zbog saizvršilaštva za krivično delo teško ubistvo u pokušaju uhapšeni M.Z. (30) i A.Ž. (22). Sumnja se da je jedan od njih dvojice oštrim predmetom naneo povrede radniku obezbeđenja.

Oni su se nalazili u bekstvu, ali je A.Ž. uhapšen 25. juna, a M.Z. je pronađen i uhapšen sinoć.

A.Ž. je uz krivičnu prijavu sproveden tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Nišu nakon čega mu je određen pritvor, dok je M.Z. određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

Policija je ranije uhapsila I.P. (32) koji je 17. juna pucnjima iz automatske puške ispred kafića ranio tri osobe, među kojima i jednog policajca. Pucnjavi ispred kafića na centralnom niškom trgu prethodio je sukob između osumnjičenog I.P. i dvojice mladića koji su bili s njim u društvu sa radnicima obezbeđenja, nakon čega su njih trojica udaljeni iz objekta.

Osumnjičeni I.P. se ubrzo vratio sa automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca u pravcu radnika obezbeđenja koji se nalazio ispred kafića.

Osumnjičeni je potom više hitaca ispalio i u policijskog službenika Miloša Miloševića, koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja, tako što je skočio na njega.

Prilikom intervencije lakše su povređena još dvojica policajaca.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track