ISPOVEST MAJKE MLADIĆA (23) KOJEG SU IZBOLI ALBANCI: Izašao je na piće sa drugovima, u povratku su ih presreli i pitali nešto na albanskom... ONDA JE SEVNUO NOŽ! (VIDEO)
Foto: Printscreen

horor na kosmetu

ISPOVEST MAJKE MLADIĆA (23) KOJEG SU IZBOLI ALBANCI: Izašao je na piće sa drugovima, u povratku su ih presreli i pitali nešto na albanskom... ONDA JE SEVNUO NOŽ! (VIDEO)

Crna Hronika -

Dvojica napadača, za koje se sumnja da su Albanci, napali su jutros oko dva sata Nikolu Dejanovića (23) u selu Prilužje u opštini Vučitrn i sa više uboda nožem naneli mu teške telesne povrede. Povređeni mladić prebačen je u Kliničko – bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde je posle hirurškog zbrinjavanja smešten na Odeljenje intenzivne nege.

U međuvremenu, pripadnici policijske stanice u Vučitrnu uhapsili su danas mladića koji se sumnjiči da je u Prilužju nožem napao mladića, prenosi RTK 2.

Radi se o osobi albanske nacionalnosti i ispituje se motiv napada, navodi RTS.

- Pacijent Nikola Dejanović dovezen je sa više ubodnih rana u grudni koš i levi slabinski deo. Trenutno se nalazi u jedinici Intenzivne nege na 24-časovnom monitoringu svih vitalnih funkcija. Njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno, ali su nanete povrede teške i mogu u daljem toku vitalno ugroziti život pacijenta - izjavio je zamenik direktora KBC-a u Kosovskoj Mitrovici dr Zlatan Elek.

Zabrinuti, nemoćni i razočarani Nikolini roditelji su ispred intenzivne nege u strahu da mu se stanje ne pogorša.

- Šta da očekujem da nam se još desi, gde da pustimo svoju decu, izašao je sa drugovima do jedinog kafića, po povratku kući napadnut je bez ikakvog razloga - kroz suze govori majka Biljana.

Predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn Aleksandar Mišić je sa porodicom povređenog mladića. On je ocenio da je “ovaj pokušaj ubistva, atak na najveću srpsku enklavu Prilužje, sa ciljem zastrašivanja Srba” koje bi rezultirale njihovim iseljavanjem.

- Ovakvi napadi unose nemir, siguran sam da nas neće pokolebati u nameri da ostanemo na svojim ognjištima i ja pozivam državu Srbiju da nam u tome pomogne - rekao je Mišić i zatražio od vlasti u Prištini i nadležnih organa da osude ovaj napad, pronađu i kazne počinioce.

Nikola Dejanović se sa svojim rođacima vraćao kući iz obližnjeg kafića, kad se u centru sela pored njih zaustavio automobil iz koga im je upućeno pitanje na albanskom jeziku. Potom su dvojica mladića izašla iz automobila, isprskala srpske mladiće biber sprejom, a onda izboli nožem Nikolu.

(Kurir.rs/RTS Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track