Najnovije vesti

GODINA OD UBISTVA AMERIČKOG TURISTE NA ZAKINTOSU: Na jesen suđenje uhapšenim Srbima!
Foto: Printscreen

EPILOG

GODINA OD UBISTVA AMERIČKOG TURISTE NA ZAKINTOSU: Na jesen suđenje uhapšenim Srbima!

Crna Hronika

Od ubistva Bakari Hendersona (22), američkog turiste, koji je pretučen nasmrt u gradu Laganas na grčkom ostrvu Zakintos, prošlo je godinu dana, a petorica mladića iz Srbije, optuženih za njegovu smrt, u pritvoru čekaju da ova tragična priča dobije sudski epilog.

 

foto: Printscreen


Zora Dobričanin Nikodinović, branilac optuženih Srba, rekla je za Kurir da je grčki sud potvrdio optužnicu protiv njenih branjenika, te da se očekuje da im suđenje počne na jesen.


- Još uvek nije poznato u kom sudu će se voditi postupak. Optužnica je stigla i prevedena je na srpski jezik. Sada se čeka zakazivanje suđenja, koje će biti na jesen. Još uvek nemam tačnu informaciju u kom sudu će osumnjičeni biti saslušani, ali će saslušanje biti u nekom sudu na teritoriji Apelacionog suda Patra - rekla je za Kurir Nikodinovićeva.

 

foto: Zorana Jevtić


Amerikanac Bakari Henderson je, podsetimo, u noći između 6. i 7. jula prošle godine nasmrt pretučen u baru "Barkod", nakon tuče sa grupom Srba. Sukob je, navodno, izbio jer je pokojni Henderson napravio selfi s jednom devojkom iz Srbije, što je razljutilo optužene.


Zbog sumnje da su počinili ovaj zločin, lokalna policija je uhapsila osam osoba, među kojima je bilo čak šest Srba koji su identifikovani na osnovu snimaka preuzetih sa kamera za video-nadzor. Dvojica mladića iz Srbije su prošlog leta puštena uz kauciju iz pritvora, dok se Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Dušan Ranković (33), Miloš Senić (25) i Miloš Ilić (18) već 12 meseci nalaze u pritvoru.

 

(Kurir.rs/D.S./Foto: Printscreen)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Šta stvarno znamo o ubistvu na Zakintosu?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...