SVI DETALJI SLUČAJA KANTRIMEN, IGRA NERAVA SA INSPEKTORIMA: MIlićevljevo bekstvo na kraj sveta, pokušaj samoubistva i bizarni incident u policiji!
Foto: Kurir Štampano

SVI DETALJI SLUČAJA KANTRIMEN, IGRA NERAVA SA INSPEKTORIMA: MIlićevljevo bekstvo na kraj sveta, pokušaj samoubistva i bizarni incident u policiji!

Crna Hronika -

Luka Jovanović (21) poginuo je kad se 25. jula 2014. godine s drugovima vraćao iz grada kući. Taj noćni izlazak je za mladića bio koban, a tragedija se dogodila spletom nesrećnih okolnosti.

Naime, Luka je s prijateljima bio u automobilu "lada", kojem je iznenada na Brankovom mostu otpao točak.

- Pošto im se pokvario automobil na mostu, Luka i drugovi su izašli iz njega želeći da "ladu" preguraju u zaustavnu traku i da joj zamene točak. Baš u to vreme, Brankovim mostom se kretao i Marko Milićev (37), koji je upravljao "kantrimenom". On se s društvom sa splava "Lasta" tada uputio na splav "Fristajler" kako bi nastavili provod. Na mostu je bio mrak, "lada" nije bila obeležena, a Luka i njegovi drugari nisu imali fluorescentne prsluke, tako da su bili slabo uočljivi. "Kantrimen" je brzinom od 85 kilometara na sat udario Luku, a zatim nesmanjenom brzinom nastavio da vozi ka Železničkom mostu - podseća naš izvor kako se desila tragedija.

Kad je oborio Jovanovića, Milićev nije zaustavio automobil kako bi mu ukazao pomoć, već se dao u beg.

- Vozio je do Železničke stanice, gde je stao i pozvao taksi. Taksista Saša Janković, koji je u sudskom postupku oslobođen optužbi, preuzeo je prijatelje Milićeva i po njegovom zahtevu vozio uporedo s njim do Zvezdare. Milićev i društvo su proveli noć u stanu, a on je svojim saučesnicima zabranio da bilo kome pričaju o tome šta se dogodilo i podelio im je vizitkarte jednog beogradskog advokata uz napomenu da mu se jave ukoliko policija dođe kod njih. Takođe, Milićev je u pomoć pozvao i svog kuma Bratislava Vesovića, u čijem stanu su devojke provele noć - prepričava naš izvor kako je Milićev osmislio bekstvo.

On je 17 dana nakon što je izazvao tešku saobraćajku na aerodromu "Nikola Tesla" kupio kartu za Istanbul u jednom smeru i 10. avgusta odleteo za Tursku. U isto vreme otac pokojnog Luke Jovanovića je alarmirao medije i javnost o pogibiji svog sina i uveliko je tražio pravdu i istinu.

- Milićev je sa svojim pasošem napustio Srbiju. Nekoliko dana je proveo u Turskoj, odakle je 13. avgusta avionom otišao u Hongkong, a dva dana kasnije se prebacio u centralni deo Kine. Nakon 38 dana skrivanja i izmicanja pravdi, on je 1. septembra 2014. uhapšen u Kini, a nekoliko dana kasnije je izručen Srbiji - podseća naš izvor i dodaje da je Milićev na suđenju ispričao da je u Istanbul i Kinu otišao zbog poslovnih obaveza, jer mu se otac bavi poslovima s tekstilom. Kako je rekao, u Aziji mu živi brat, pa je otišao kod njega.

Umokrio se u policiji

Marko Milićev je nekoliko dana pošto je izazvao nesreću u kojoj je poginuo Jovanović bio uhapšen u Beogradu zbog drugog krivičnog dela. Njega je policija 7. avgusta privela, ali ga je nakon saslušanja pustila.

- Uzeli su mu DNK i otiske prstiju i pustili su ga. On se navodno tada umokrio u policiji, jer se bio uplašio da je uhapšen zbog nesreće na Brankovom mostu - podseća izvor.

Milićev pokušao da se ubije u Centralnom zatvoru

Marko Milićev pokušao je u januaru 2015. godine da se ubije u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu. On se tada, kako je Kurir pisao, posekao žiletom po ruci, ali su mu povrede brzo sanirane.

- Najverovatnije je izvukao žilet iz plastičnog brijača, koji je pritvorenicima dostupan zbog održavanja lične higijene. Naneo je sebi posekotine na podlaktici. Srećom, zatvorski stražari i osoblje bolnice odmah su reagovali i ukazali mu pomoć. Rane nisu bile duboke, ali je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju, gde su mu sanirane povrede, i vraćen je na odeljenje psihijatrije bolnice u CZ - ispričao je tada izvor Kurira.

Milićev je, kako je Kurir pisao, bio u vrlo teškom psihičkom stanju nakon hapšenja. Podsetimo, on je na suđenju rekao da je čuo na vestima za pogibiju Luke Jovanovića i da mu je bilo "jako žao tog mladića, ali da je ipak odlučio da se ne prijavi policiji".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track