PAO PRVI ČOVEK OPŠTINE ALIBUNAR! SAMO BAHATO Predsednik opštine pretio direktoru
Foto: Printscreen YouTube

HAPŠENJE

PAO PRVI ČOVEK OPŠTINE ALIBUNAR! SAMO BAHATO Predsednik opštine pretio direktoru

Crna Hronika -

Predrag Belić uhapšen zbog ugrožavanja bezbednosti funkcionera jednog preduzeća iz Pančeva

Predrag Belić, predsednik opštine Alibunar, uhapšen je preksinoć zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Navodno, on je pretio izvesnom Pančevcu koji je funkcioner jednog preduzeća.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti sproveden u nadležno tužilaštvo.

- Belića je prijavio jedan muškarac iz Pančeva, inače direktor jednog javnog preduzeća, da mu preti, pa su mu lisice na ruke stavljene nakon toga u kasnim večernjim satima - otkrio je naš izvor.

Podsetimo, Belić je odranije poznat policiji jer je hapšen u više navrata. - On je prvo hapšen u akciji "Sablja" nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, a tada su mu se navodno na teret stavljali iznuda i trgovina drogom - pisali su svojevremeno mediji.

Belić je poslednji put uhapšen u decembru prošle godine, kad su mu lisice na ruke navodno stavljene u Opštini Alibunar!

- On je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i oštetio budžet Srbije, Vojvodine i Alibunara za 247.295.928 dinara. Sumnja se da je Belić tokom 2015, kad je bio odgovorno lice opštine Alibunar i nadležan za donošenje odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, propustio da donese odluku i time onemogućio realizaciju godišnjeg programa zaštite uređenja i korišćenja ovog zemljišta - otkrio je tada naš izvor iz istrage.

Inače, Belić se po puštanju iz pritvora vratio na radno mesto. Protiv njega su vođeni postupci zbog držanja oružja i municije, ali pred sudom u Alibunaru nikad nije osuđen jer su svi slučajevi zastarili. Dva puta je bio osuđen zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti.

( Kurir.rs/ J.I./ Foto: printsrceen Youtube)

Pozdravili se s njim Izbačen iz SNS?

Prema pisanju medija, Predrag Belić, koji je član SNS, navodno je dobio ispisnicu iz ove stranke. - On je dobio ispisnicu zbog sumnji na malverzacije s državnim zemljištem, zbog čega je i raspušten odbor u Alibunaru - pisali su mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track