PRESUDA KASAPINU IZ MIRIJEVA U PETAK: Kajem se, nisam kriv!

Viši sud u Beogradu

PRESUDA KASAPINU IZ MIRIJEVA U PETAK: Kajem se, nisam kriv!

Crna Hronika -

Više tužilaštvo u Beogradu zatražilo je da bude osuđen na maksimalnu kaznu za ubistvo na svirep i podmukao način, dok odbrana traži oslobađajuću presudu.

Viši sud u Beogradu zakazao je za petak, 13. jul izricanje presude Obrenu Zirojeviću (38) iz beogradskog naselja Mirijevo, koji je optužen da je u januaru 2015. u svom stanu ubio, a potom raskomadao telo porodičnog prijatelja Draga Mašulovića.

Podsetimo, optužnicom Višeg tužilaštva u Beogradu, Zirojević se tereti da je Mašuloviću zadao udarce čekićem u glavu, a potom isekao udove pokojnom. Delove tela u kesama je prebacio u Mašulovićev magacin, dok je udove ostavio u svom stanu.

U završnoj reči pred presudu, zamenik tužioca zatražio je da zbog teškom ubistva na svirep i podmukao način Zirojević bude osuđen na maksimalnu kaznu. On je naveo i da sud ne treba da prihvati odbranu optuženog, da je prijatelja ubio u nužnoj samoodbrani, jer je posle ubistva isekao delove tela, a potom čak, pre nego što je identifikovan i uhapšen, prisustvovao sahrani Mašulovića.

S druge strane optuženi Zirojević, koji je već bio osuđen na 40 godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelcioni sud, obratio se sudskom veću rečima da se "kaje zbog svega, ali da je ono što tužilac tvrdi naučna fantastika".

Njegova odbrana od sudskog veća zatražila je da okrivljenog oslobodi optužbi i da ga pusti na slobodu, navodeći da je Draga Mašulovića ubio braneći se.

(Kurir.rs/J. Spasić/ foto Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track