ŽESTOK OBRAČUN POLICIJE SA NARKO-DILERIMA ŠIROM SRBIJE! ZAŠTITIMO DECU OD DROGE: Zaplenjeno 23,3 kg narkotika, 45 uhapšenih! Pogledajte akciju MUP (VIDEO)
Foto: MUP Srbije

Zaplena

ŽESTOK OBRAČUN POLICIJE SA NARKO-DILERIMA ŠIROM SRBIJE! ZAŠTITIMO DECU OD DROGE: Zaplenjeno 23,3 kg narkotika, 45 uhapšenih! Pogledajte akciju MUP (VIDEO)

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 45 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U akcijama je zaplenjeno 23,7 kilograma droge, od čega je 23,3 kilograma marihuane, 40 stabljika marihuane, 262 grama amfetamina, 64 tablete ekstazija, kao i manja količina kokaina, heroina i hašiša, saopštio je MUP.

foto: MUP Srbije

Na teritoriji Kragujevca otkrivena je laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, dok je na teritoriji Beograda otkrivena laboratorija za proizvodnju ulja kanabisa. Zbog narkotika uhapšeno je 35 osoba, dok su protiv još 35 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

foto: MUP Srbije

Oduzeto je i 28 pušaka, od kojih su četiri automatske, 26 pištolja, od kojih su jedan automatski i jedan revolver, kao i 3.259 komada municije različitog kalibra. Oduzeto je i 2,5 kilograma eksploziva, oko 200 grama crnog baruta i 241 komad manevarske municije. Zbog oružja je uhapšeno 10 osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 29 osoba.

foto: MUP Srbije

Među najinteresantinijim slučajevima bio je onaj u Požarevcu gde su pripadnici MUP uhapsili G.J. (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

foto: MUP Srbije

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla i oduzela kratež, lovački karabin, lovačku pušku „pumparicu“ marke „warning boke“, vazdušnu pušku, 35 patrona, sedam metaka za lovački karabin, deset komada pištoljske municije, 123 metka različitog kalibra, okvir za pištolj, drvena kutija, šnala za kaiš i lovački nož.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: MUP Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track