DVA SVEDOKA-SARADNIKA OČI U OČI NA SUĐENJU DARKU ŠARIĆU: Vuković optužio Joksovića za šverc kokaina!
Foto: Privatna Arhiva, Dado Đilas

Specijalni sud

DVA SVEDOKA-SARADNIKA OČI U OČI NA SUĐENJU DARKU ŠARIĆU: Vuković optužio Joksovića za šverc kokaina!

Crna Hronika -

Radan Adamović, treći svedok-saradnik u postupku protiv optuženih za šverc 5,7 tona kokaina, izjavio je pred Specijalnim sudom u Beogradu da mu Darko Šarić nikada nije davao naređenja, novac, niti s njim razgovarao o kokainu.

Kako Kurir saznaje, Adamović je priznao da je bio član grupe u Brazilu, ali je naveo da ga nije Šarić poslao u tu državu.

- Posle saslušanja poslednjeg svedoka-saradnika, sudsko veće je suočilo drugu dvojicu koji su sklopili nagodbu sa tužilaštvom, Nebojšu Joksovića i Draška Vukovića, zbog razlika u iskazima koje su dali. Vuković je Joksovića, gledajući ga u oči, podsetio da su zajedno prodavali kokain u Švedskoj i zarađeni novac delili na ravne časti, ali da je organizator bio Joksović - otkriva izvor Kurira i navodi da je Vuković rekao da su trgovali i ukradenim kolima, koja je on dovozio na Joksovićev plac u Žarkovu, kao i da je Joksović ta kola, sa falsifikovanom dokumentacijom, preprodavao i da im je i taj "biznis cvetao".

- Joksović je posle tih Vukovićevih reči priznao da su trgovali kolima, ali da se "baš i ne seća detalja oko trgovine kokainom", na šta mu je Vuković odgovorio da mora da govori istinu da bi sačuvao status svedoka-saradnika - dodaje izvor.

Inače, na suđenju koje je održano u ponedeljak sudsko veće je prihvatilo i predlog odbrane Darka Šarića i preslušalo razgovore između njega i Nebojše Joksovića, kao i drugih osoba, a koji navodno potvrđuju odbranu Pljevljaka da je ovom svedoku-saradniku dao preko sedam miliona evra za kupovinu nekretnina i izgradnju kuća i stanova.

- Na sledećem suđenju, Joksović bi trebalo da odgovara na pitanja koja se tiču ovih dokaza o novčanim transakcijama, a na koja je dosad, pre izvođenja ovih dokaza, tvrdio da se ne seća - navodi izvor Kurira.

(Kurir.rs/J. S. /foto: Dado Đilas/ Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track