ŠOKANTAN OBRT! ZORANE, USPELI SMO, REKAO SAM TI DA ĆEMO USPETI: Marjanović slobodan čovek!
Foto: Marina Lopičić

ubistvO Jelene Marjanović

ŠOKANTAN OBRT! ZORANE, USPELI SMO, REKAO SAM TI DA ĆEMO USPETI: Marjanović slobodan čovek!

Crna Hronika -

Zoran Marjanović, koji je optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović, pušten je juče nešto pre 17 sati iz pritvora, u kom je proveo 10 meseci!

Prvi susret s advokatom... Zorana Marjanovića na kapiji CZ sačekao je jedan od branilaca Stefan Jokić, koji ga je potom odvezao kući u Borču
Prvi susret s advokatom... Zorana Marjanovića na kapiji CZ sačekao je jedan od branilaca Stefan Jokić, koji ga je potom odvezao kući u Borču foto: Marina Lopičić

Obučen u crno, kratke kose, sa kapuljačom na glavi i jednom plastičnom crnom kesom u rukama, on je izašao na kapiju Centralnog zatvora i seo u automobil svog branioca, advokata Stefana Jokića, koji ga je odvezao pravo u porodičnu kuću u Borči.

- Uspeli smo, rekao sam ti da ćemo uspeti! - rekao je Jokić Marjanoviću čim je ovaj izašao na ulicu, što je izazvalo širok osmeh na Zoranovom licu.

Zoran Marjanović, koji intrigira srpsku javnost već skoro dve i po godine, nije želeo da kaže nijednu reč niti da odgovara na pitanja okupljenih.

- Delovao je zbunjeno, kao da ni sam nije očekivao ono što se juče dogodilo - priča očevidac Zoranovog prvog trenutka na slobodi.

foto: Marina Lopičić

Zoranov izlazak iz pritvora ne znači da je on oslobođen krivice, već da će se u nastavku postupka braniti sa slobode. Inače, posle više odluka o produženju pritvora, odluku o puštanju na slobodu juče je doneo Apelacioni sud u Beogradu, pošto su se branioci žalili na to što je Viši sud Zoranov boravak iza rešetaka nedavno ponovo produžio.

- Apelacioni sud je usvojio žalbe Marjanovićevih branilaca i preinačio rešenje Višeg suda kojim mu je pritvor bio produžen 26. juna. Nasuprot zaključku prvostepenog suda, Apelacioni sud nalazi da u odnosu na okrivljenog Marjanovića ne stoje razlozi za produženje pritvora, već smatra da okolnosti koje su u ranijem periodu ukazivale na postojanje osnova za pritvor nisu takvog intenziteta, te da samim tim ne ukazuju da je nužno zadržavanje okrivljenog u pritvoru po zakonskom osnovu po kojem mu je određen - objasnila je portparolka suda Mirjana Piljić.

U detaljnom obrazloženju najnovije odluke Apelacionog suda navodi se da zainteresovanost koju ovaj slučaj izaziva od prvog dana ne znači nužno da ono može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

- Zainteresovanost ili pažnja javnosti za konkretan slučaj nije isto što i uznemirenje javnosti, budući da zainteresovanost javnosti ne može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, niti zainteresovanost javnosti za konkretan slučaj, koja u ovom predmetu svakako postoji, predstavlja zakonski osnov za dalje zadržavanje okrivljenog u pritvoru - navodi se u ovoj odluci.

Jedan od bitnih razloga za ovakvu odluku bio je i to što se ubistvo pevačice dogodilo 2. aprila 2016, i od tada je prošlo više od 27 meseci. Zoran Marjanović, podsetimo, prvi put je uhapšen u noći kada je njegova supruga nestala i tada je u pritvoru proveo 48 sati. Međutim, zbog nedostatka dokaza protiv njega tada nije podneta krivična prijava i on je pušten na slobodu uoči sahrane supruge. Tokom boravka na slobodi gostovao je u emisijama i davao izjave u kojima je tvrdio da nema nikakve veze sa ubistvom supruge.

Uhapšen je 15. septembra prošle godine, i to nakon što ga je policija izvela iz rijalitija „Zadruga“, u kom je bio jedan od učesnika.

foto: Vladimir Šporčić
Emotivno... Susret s porodicom i prijateljima pred kućom
Emotivno... Susret s porodicom i prijateljima pred kućom foto: Vladimir Šporčić

Doček u Borči

JANA SE BACILA OCU U ZAGRLJAJ

Zorana Marjanovića je po izlasku iz Centralnog zatvora advokat odvezao u njegovu porodičnu kuću u Borči, a na kapiji su ga dočekala njegova deca - mala Jana i Uroš, kao i otac i majka, koji nisu krili radost.

- Čim je videla Zorana, Jana se nasmejala i pritrčala mu u zagrljaj. Zoran ju je uzeo u naručje i uneo u kuću. Njega su takođe izgrlili i izljubili otac i majka, kao i nekoliko prijatelja koji su ga čekali. Susret je bio emotivan, a čim su se pozdravili, ušli su u kući, ne obazirući se na brojne novinarske ekipe - rekao je naš izvor i dodao da je nekoliko minuta po Zoranovom dolasku kući došao i njegov brat Miloš.

Hronologija

OD OŽALOŠĆENOG SUPRUGA DO JEDINOG OSUMNJIČENOG

  • 2. april 2016 - Jelena Marjanović odlazi da trči na nasip sa suprugom i ćerkom i nestaje
  • 3. april 2016 - U kanalu u naselju Crvenka u Borči nalaze njeno telo
  • 6. septembar 2017 - Pevačicin suprug ulazi u rijaliti šou, u kome je proveo nedelju dana
  • 15. septembar 2017 - Hapse Zorana Marjanovića zbog ubistva supruge Jelene
  • 16. oktobar 2017 - Vladimir i Miloš Marjanović, otac i brat Zorana Marjanovića, odbili da svedoče u istrazi
  • 16. oktobar 2017 - Teodora Krsmanović, sestra ubijene pevačice, prva svedočila u tužilaštvu i ispričala da je Zoran govorio Jeleni da je debela
  • 23. oktobar 2017 - Zorica Marjanović, Zoranova majka, i njegov sin iz prvog braka Uroš odbili da svedoče u tužilaštvu, ali je porodična kuma Vera Vukomanović dala Zoranu alibi
  • 31. oktobar 2017 - Radosava Marković, žena koja je kobnog dana na nasipu čuvala koze, izjavila u tužilaštvu da je na nasipu videla starijeg muškarca s repom i devojčicu
  • 6. novembar 2017 - Jana Marjanović prvi put posetila oca Zorana u Centralnom zatvoru
  • 29. januar 2018 - Milica Marjanović, snaja Zorana Marjanovića, svedočila u tužilaštvu i potvrdila njegovu odbranu
  • 9. februar 2018 - Podiže se optužnica protiv pevačicinog muža
  • 20. mart 2018 - Viši sud vratio optužnicu na dopunu
  • 7. jun 2018 - Više tužilaštvo dostavilo sudu dopunjenu optužnicu

REAGOVANJA

foto: Zorana Jevtić

Teodora Krsmanović, Jelenina sestra

TO JE NORMALAN ZAKONSKI POSTUPAK

Porodica Krsmanović nikad nikog nije optužila za ubistvo. Na puštanje Zorana Marjanovića iz pritvora gledamo kao na normalan zakonski postupak. O svemu ostalom više možete saznati od mog pravnog zastupnika Predraga Savića i Nenada Šipke, direktora Forenzičkog centra iz Novog Sada.

foto: Medija Centar Beograd

Predrag Savić, advokat porodice Krsmanović

TUŽILAŠTVO JE ALJKAVO RADILO

Još pre nekoliko meseci sam rekao da pritvor ne može da traje beskonačno. Zoranov izlazak na slobodu je posledica aljkavog rada tužilaštva, koje mu se za sve ovo vreme pokazalo kao najveći saveznik, da li namerno ili zbog neznanja... Da su podigli na vreme valjanu optužnicu, on bi bio u pritvoru. Ne možete prvo da hapsite, a onda da skupljate dokaze protiv nekog. Smatram da je odluka Apelacionog suda ustavna.

foto: Marina Lopičić

Veljko Delibašić, branilac Zorana Marjanovića

ZADOVOLJAN SAM ODLUKOM SUDA

Zadovoljan sam odlukom suda, očekivao sam da sud smogne dovoljno snage da se bavi samo zakonom i materijalnim dokazima, tako da je, što se mene tiče, odluka očekivana, a verujem da će ovo biti i dovoljno dobra škola da ne progoni nevine ljude.

foto: Marina Lopičić

Nikola Dumnić, advokat Zorana Marjanovića

POBEDA NAD PRITISKOM JAVNOSTI

Ovakva odluka Apelacionog suda predstavlja pobedu struke nad pritiskom javnosti, koji je i doveo do Zoranovog hapšenja bez ikakvih dokaza. Takođe, ova odluka ukazuje na to da pravosuđe nije podložno spoljnjem uticaju u toj meri kao što se u javnosti često zlonamerno interpretira. Odbrani predstoji nastavak borbe u cilju što bržeg utvrđivanja Zoranove nevinosti i okončanja ovog postupka. Takođe, nadamo se da će nadležni organi nastaviti rad na otkrivanju pravog učinioca ovog zločina, što je pre svega u interesu mog klijenta.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ:

* SRBIJOM HARA PRAVOSUDNO IZVRŠITELJSKA MAFIJA: Za kredit od 20.000 naplatio 1.500.000 evra! U lancu prevare su advokati, sudije, procenitelji i izvršitelji

* NASER ORIĆ PRETI NOVIM RATOM: Ponovo bi da kolje Srbe!

* KARLEUŠA SPASILA VIKI OD OTKAZA! Popović hteo da izbaci Miljkovićevu!

* TRANDŽA UBICA U PANICI! Oduzet mu telefon pun PORNO-SNIMAKA sa dečkom! Moli da mu se vrati nazad

* FAJT! ŠEF DIPLOMATIJE ZALEPIO BIVŠEG PREDSEDNIKA: Dačić: Tomo, ti si štetočina

* PAŽNJA! STRŠLJENI UBICE Insekti opasni po život haraju Srbijom! Odbornik iz Užica izujedan do smrti

* ČOVIĆ UBO SUŠTINU PROBLEMA SRBIJE: Hrvatima ne pravi tim Falji Ramadani

* AFERA ALAVI DIREKTOR: Smenite Đura Đurovića! Upisivao studente bez prijemnog ispita

* OŠTRO! TRAMP ZAPRETIO SAVEZNICIMA NA SAMITU ALIJANSE: Dajte pare ili izlazimo iz NATO!

foto: Kurir

LEČENJE BILJEM

KURIR DANAS POKLANJA ČETVRTI DODATAK LEKOVITO BILJE: Otkrijte sve blagodeti nane, cvekle i ruzmarina i kako da ih koristite da bi vam pomogli

Danas samo uz Kurir poklon dodatak na 16 strana, koji vam donosi tekstove sa opisima, primenom i načinom upotrebe lekovitih napitaka i melema od nane, cvekle i ruzmarina.

Nana je lekovita za želudac, ublažava stomačne tegobe, poboljšava probavu, smiruje bolove, napete živce i upalu nosnih kanala kod prehlade, leči nesanicu i glavobolju, a utrljavanjem u kožu eteričnog ulja ove biljke smanjuje bol u mišićima i koristi se posle uboda insekata i protiv svraba.

Sok od cvekle podiže imunitet, a kažu da je dobra preventive protiv starenja, anemije, pa čak i kancerogenih oboljenja.

Ruzmarin popravlja apetit, krepi iscrpljeni organizam, smiruje nervozu, a u narodnoj medicine ova biljka najčešće se koristi kao sredstvo za bolju cirkulaciju i podizanje niskog krvnog pritiska.

foto: Kurir

Od ponedeljka, 16. juna, Kurir je pripremio nove dodatke lekovitog bilja, pa vas tako čekaju recepti za čarobne mešavine čajeva, saveti kako da se izborite sa anemijom, saznajte koja su lekovita svojstva belog sleza, bibera, grožđa, breze, gloga, žalfije ....

Koristite lekovite bilje i jačajte svoj orgaizam!

Čitajte Kurir, jer uvek dobijate više!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track