KO SU SARADNICI LUKE BOJOVIĆA KOJI SU UHAPŠENI U HOLANDIJI I BELGIJI: Jedan ležao zbog droge, drugog hapsili zbog pomaganja Zemunskom klanu
Foto: Profimedia

policijska akcija

KO SU SARADNICI LUKE BOJOVIĆA KOJI SU UHAPŠENI U HOLANDIJI I BELGIJI: Jedan ležao zbog droge, drugog hapsili zbog pomaganja Zemunskom klanu

Crna Hronika -

Holandska i srpska policija su u saradnji uhapsila dvojicu članova grupe Luke Bojovića, Marka Puškića i Veljka Banovića zbog prodaje droge i pranja novca.

Oni su od ranije poznati policiji, a obojica su već osuđivani.

Puškić je osuđen 2009. godine na 6 godina zatvora zbog učešća u švercu i prodaji više od 80 kilograma heroina. Naime, Specijalni sud je 2009. osudio sedmočlanu kriminalnu grupu Suvada Musića, zvanog Batko, iz Rožaja, na 48 godina i mesec dana, a u ovoj grupi se nalazio i Marko Puškić.

On je tada osuđen na šest godina.

Veljko Banović je uhapšen 2007. godine, istovremeno sa Lukom Bojovićem, a policija je tada saopštila da se sumnja da su učestvovali u skrivanju članova "zemunskog klana" nakon ubistva Zorana Đinđića i da su počinili više teških krivičnih dela na teritoriji Srbije, ali i u inostranstvu. PROBAJ NOVU DRUŠTVENU MREŽU!

POŠALJI PRIČU NOVINARIMA KURIRA, KOMENTARIŠI BEZ CENZURE!

KLIKNI NA LINK I PRIDRUŽI SE!

Policija ih je tada sumnjičila da su izvršili više krivičnih dela neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojne droge, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnih dela kao i falsifikovanje isprava.

Na kraju Bojović i Veljko Banović su optuženi za neovlašćeno držanje oružja i falsifikovanje isprava.

(Kurir.rs/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track