DRAMA U GORAŽDEVCU: Posle pljačke povratnika ukradeno jedino vozilo Doma zdravlja
Foto: Profimedia

istraga u toku

DRAMA U GORAŽDEVCU: Posle pljačke povratnika ukradeno jedino vozilo Doma zdravlja

Crna Hronika -

GORAŽDEVAC - Samo tri dana nakon što je u Peći uhapšena veća organizovana kriminalna grupa osumnjičena za krađe i pljačke Srba povratnika, u Goraždevcu je ukradeno jedino vozilo koje je Dom zdravlja u tom mestu imao na raspolaganju

Na sajtu "Radija Goraždevac" objavljeno je da je vozilo ukradeno protekle večeri i da se radi o sanitetskom vozilu koje je služilo za transport pacijenata do Kosovske Mitrovice, ali i obilazak povratničkih sredina i monahinja u Manastiru Pećka Patrijaršija.

Navodi se da je kosovska policija izvršila uviđaj i započela istragu.

"Radio Goraždevac" navodi da je sanitet Doma zdravlja četvrto vozilo koje je ukradeno u Goraždevcu u poslednjih šest meseci, a da je pored njega u poslednje vreme kradena stoka, pokućstvo, alat, motorne testere, kazani za pečenje rakije...

Podseća se da je pre samo tri dana kosovska policija u saopštenju dostavljenom tom radiju navela da je uhapsila organizovanu grupu lopova. Prema saznanjima "Radio Goraždevca" ta grupa je pljačkala i u povratničkim sredinama, ali i u Goraždevcu.

U saopštenju je navedeno da su u kući osumnjičenih pronađeni i oduzeti materijalni dokazi, stoka i vozila koja su korišćena za činjenje krivičnog dela. Grupa je pljačkala u nekoliko gradova i sela, a u okviru nje je pet lica uhapšeno za organizovanje, dok je troje uhapšeno zbog otkupa ukradenih stvari.

Kosovska policija je navela da je četvorici uhapšenih određen pritvor od mesec dana.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track