Najnovije vesti

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA! OTAC I ĆERKA POGINULI U ROKU OD 5 MINUTA: Kada je video kako je trese STRUJA priskočio je u pomoć ali ni njemu nije bilo spasa!
Foto: Jugmedia

stravično

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA! OTAC I ĆERKA POGINULI U ROKU OD 5 MINUTA: Kada je video kako je trese STRUJA priskočio je u pomoć ali ni njemu nije bilo spasa!

Crna Hronika

Neispravan električni aparat za mužu stoke najverovatnije je prvo usmrtio Jovanu Asanović (15), koja je pokušala da ga uključi, a potom i njenog oca Srđana (47), koji je pokušao da joj pomogne

Srđan Asanović (47) i njegova ćerka Jovana (15) poginuli su jutros od strujnog udara dok su u štali na svom imanju muzli krave u mestu Pridvornica kod Bojnika u okolini Leskovca. Tinejdžerku i njenog oca najverovatnije je ubila struja iz električnog aparata za mužu stoke koji nije bio ispravan.

Kako Kurir saznaje, struja je najpre udarila devojčicu, koja je prva pokušala da uključi kobni aparat za mužu stoke.

- Kad je video da se Jovana trese od struje, Srđan je verovatno pokušao da je spase i odgurne od aparata. Međutim, struja je uhvatila i njega, pa su posle nekoliko trenutaka oboje bez svesti pali na zemlju. Posle nekoliko minuta pronašli su ih ukućani, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć - ispričao je za Kurir izvor iz istrage.

On dodaje da su ostali članovi porodice Asanović, kao i komšije koje su čule zapomaganje, pokušali da povrate Srđanu i Jovana, ali da oni nisu davali nikakve znake života.

- Komšija mi je ispričao da su Jovanu i Srđana bez svesti na podu štale pronašli ostali članovi njihove porodice. Dozivali su ih, šamarali do dolaska Hitne pomoći, ali oni nisu dolazili svesti - ispričao je za Kurir jedan komšija Asanovića.

Direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević rekao je za RTS da su ćerka i otac dovezeni iz Bojnika i da je pokušana reanimacija, ali da su oboje preminuli u razmaku od pet minuta.

- Dovezeni su kod nas iz Bojnika bez vitalnih znakova života. Lekari su sve pokušali u postupku reanimacije, sve što su mogli, ali bilo je kasno. Oboje su preminuli u razmaku od 15 minuta - rekao je direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević.

O tragediji u domaćinstvu Asanovića obavešteno je i nadležno tužilaštvo, koje je naložilo da se pokrene istraga i obavi veštačenje aparata za mužu, za koji se pretpostavlja da je prouzrokovao ovu tragediju.

- Ovo je velika tragedija kakvu ne pamtimo u Bojniku - rekao je za lokalne medije jedan od predstavnika mesne zajednice u Pridvorici.

(Kurir.rs/ Ivan Milićević/ Foto: Jugmedia)

Porodica za primer Bavili se stočarstvom

Vest o pogibiji Srđana i Jovane šokirala je meštane Bojnika, koji za nesrećnu porodicu imaju samo reči hvale. - U pitanju je šestočlana porodica sa četvoro dece. Bave se stočarstvom, izuzetno su vredni i radni. Srđan je pored Jovane imao još dvojicu sinova i još jednu ćerku. Čuo sam da je aparat za mužu bio mokar, možda je pokisao tokom noći. Jovana to verovatno nije primetila kad je krenula da ga uključi, već je požurila da pomuze krave. Nikada se ovako nešto nije dogodilo u našem selu - ispričao je za Kurir jedan meštanin Pridvornice

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...