MILIĆEV IZLAZI IZ ZATVORA?! Sud donosi odluku da li će vozač kantrimena smrti na slobodu pre roka!
Foto: MUP

slučaj koji je digao srbiju na noge

MILIĆEV IZLAZI IZ ZATVORA?! Sud donosi odluku da li će vozač kantrimena smrti na slobodu pre roka!

Crna Hronika -

Treći osnovni sud u Beogradu uputio je urgenciju požarevačkom zatvoru za dostavljanje mišljenja o vladanju Marka Milićeva (38) na izdržavanju zatvorske kazne, kako bi mogao da odluči o njegovoj molbi za uslovni otpust, koju je podneo 12 juna.

Portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu Igor Veličković precizirao je za Tanjug da je Kazneno-popravni zavod Požarevac - Zabela primio 21. juna dopis suda kojim je zatraženo mišljenje o vladanju.

Kako mišljenje nije stiglo, sud je 17. jula zatvoru poslao i urgenciju za hitnost u postupanju za dostavljanje traženog izveštaja, a radi odlučivanja o podnetoj molbi za uslovni otpust, rekao je Veličković.

On je napomenuo da će nakon što dobije mišljenje Uprave, vanraspravno veća suda će zakazati ročište i doneti odluku o molbi Milićeva.

Milićev je osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine vozilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.

Uhapšen je posle mesec i po dana bekstva u Kini i izručen Srbiji u kratkom roku.

Pošto je izdržao dve trećine kazne zatvora, ima pravo da traži uslovni otpust, ali će konačnu odluku doneti sud na osnovu mišljenja zatvora.

U tom slučaju koji je izazvao veliku pažnju javnosti vozilo nije nikada pronađeno, a sumnja se da je "kantrimen" rastavljen na komade i da nije bio regularan.

foto: Printscreen

Kum od Milićeva, Bratislav Vesović je osuđen na godinu dana zatvora jer je krio Milićeva nakon incidenta, kao i jer mu je pomogao da sakrije "kantrimena".

Taksista "Pink taksija" Saša Janković, koji je je oslobođen od optužbi da je izbegao da prijavi saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Luka Jovanović (21).

Što se tiče društva koje je sa Milićevim te večeri bilo u kolima, oni su još sredinom septembra 2014. godine osuđeni na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen". Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track