Pričala je da neće umreti od gladi
Foto: KURIR

uzalud upozoravali

Pričala je da neće umreti od gladi

Crna Hronika -
Prijatelji su studentkinji umetnosti Mariji Jović (24) iz Vranja, koja je bolovala od anoreksije, govorili da je premršava, ali ona ih nije slušala

VRANJE - Ceo grad u šoku!Prijatelji su često upozoravali Mariju da je mnogo mršava, a ona im je uvek odgovarala: „Ne brinite, neću umreti od gladi“! Čak je bila okružena nekim drugaricama koje su napadale oni koji su upozoravali Mariju da je kost i koža, a nju su ubedile da uopšte nije mršava!Ovo je juče za Kurir rekla prijateljica tragično preminule mlade umetnice Marije Jović (24) iz Vranja, studentkinje Fakulteta umetnosti čije je telo nađeno u petak ujutro u kući u Cetinskoj ulici u Nišu. Telo je našla Marijina prijateljica Dijana V., koja je inspektorima rekla da je Marija bolovala od anoreksije!- Nije volela kad joj kažem: „Gde si, gladijatorka“... Znala je da se šalim, pa bi glumila da je ljuta, a onda bi mi uvek rekla: „Nisam gladijatorka, to su samo mišići, a ja sam snažna duhom“. Ipak, živela je na voću i koka-koli. Nije bila teža od tridesetak kilograma - ispričala je za Kurir njena prijateljica.Marijini roditelji Nada i Ljubiša slomljeni su od tuge, a otac je samo rekao:- Marija nije pila, nije se drogirala i nije istina da se bavila manekenstvom. Ne bih hteo da zvučim neozbiljno, ali ona zvanično nije bolovala od anoreksije - tvrdi on, a rođaka dodaje:- Marija je bila predivno biće, u svemu posebna. Ona se poslednji put javila u petak, jedan sat posle ponoći, a na Fejsbuku je bila još sat vremena. Ona je svim srcem volela ljude oko sebe i život, svoju profesiju... Nažalost, to isto srce ju je izdalo.

Marijini radovi govore upravo o problematici ishrane među mladima
Marijini radovi govore upravo o problematici ishrane među mladima

Telo na obdukcijiIako se kao najverovatniji uzrok smrti Marije Jović navodi anoreksija, tek će se posle obdukcije sa sigurnošću moći utvrditi zbog čega je preminula mlada umetnica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track