MARJANOVIĆI SLAVILI NA DAN JELENINOG UBISTVA: Svedočenje misteriozne kume! Detaljno ispričala kako se ponašao svaki član porodice
Foto: Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović Cile, Privatna Arhiva

ZLOČIN U BORČI

MARJANOVIĆI SLAVILI NA DAN JELENINOG UBISTVA: Svedočenje misteriozne kume! Detaljno ispričala kako se ponašao svaki član porodice

Crna Hronika -

Svečano Vera Vukomanović, koja je bila svakodnevno u kući u Borči, ispričala je da je dan kad je pevačica nestala počeo slavljem jer je Zoranov sin iz prvog braka baš tog dana položio vozački ispit

Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović, na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu ispričala je da je 2. aprila 2016. u porodičnoj kući u Borči bio svečan jer je toga dana Uroš Marjanović, Zoranov sin iz prvog braka, položio vozački ispit! Iskaz kume, koja je praktično, osim sedmogodišnje Jane, jedini svedok koji je stalno boravio u kući, našao se i u optužnici koja bi uskoro trebalo da bude predmet razmatranja.

Izvor Kurira, upoznat sa detaljima iskaza koji je dala, kaže da je interesantno da je kuma detaljno ispričala šta je kobnog dana radio i kako se ponašao svaki član porodice Marjanović.

Veselo pred tragediju

- Došla sam tog jutra u kuću, kupila sam usput hleb. Zorica je već bila budna kada sam došla, dok su ostali spavali. Probudile smo Uroša jer je tog dana trebalo da polaže vožnju. U međuvremenu je ustao i Vladimir, pa smo on, Zorica i ja pili kafu, ja sam usput peglala - ispričala je, navodno, kako je proticalo uobičajeno jutro u domu u kom su, osim Zorana, Jelene i njihove ćerke Jane, živeli i Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica, njegov brat Miloš i snaja Milica, kao i sin iz prvog Zoranovog braka.

Vera Vukomanović rekla je da se Uroš, srećan što je položio vožnju, vratio oko 13.10.

- Ušao je u sobu i probudio Jelenu i Zorana. Pridružili su nam se, pili smo kafu. Sećam se da je Jelena rekla da treba da se časti dete jer je položilo vožnju. Svi su mu dali malo para i on je otišao u kafić da časti društvo - rekla je navodno na saslušanju u oktobru prošle godine Vera Vukomanović.

Ona je tada navela i da su potom Jelena, Zoran i Jana otišli na nasip da pevačica trči, ali i da su se njih dve poslednji put čule u 16.42, neposredno pre vremena za koje je u optužnici navedeno kao vreme smrti, odnosno oko 17 časova.

Misteriozna kuma Vera, koja praktično kao da živi u kući u Borči i koja je donela posluženje pre nekoliko dana kada je Zoran samo sa članovima porodice slavio rođendan, detaljno je govorila i o tome kako je, kada je Zoran javio ocu da je Jelena nestala, ona bila ta koja je zvala bolnice i Hitnu pomoć. - Plašila sam se da je Jeci pozlilo jer je postila - rekla je ona.

foto: Marina Lopičić

Jana nije spavala

U iskazu u koji je Kurir imao uvid Vera je pričala i o tome kako mala Jana te noći, dok su svi tragali za njenom majkom, uopšte nije spavala.

- Bila je budna cele noći, uznemirena. Crtala je - ispričala je ova žena i navela da je sledećeg jutra u kući bila i Jelenina pokojna majka Zorica Krsmanović, kada je shvatila da je policija saopštila Vladimiru da je Jelena pronađena mrtva. Tada petogodišnja devojčica navodno je pitala zašto svi plaču.

- Rekla sam joj da se Zoranova mama udarila, pokušavala sam da zaštitim dete da ne shvati da je Jelena pronađena mrtva - ispričala je Vera Vukomanović na saslušanju.

Svedočenja

Samo žene iz kuće progovorile

Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović, prema sopstvenom svedočenju, nerazdvojna je prijateljica ove porodice. Osim što im kupuje hleb, pegla i provodi vreme u kući, ona je jedini član porodice koji je pristao da svedoči. - Zoranovi roditelji i brat odbili su da svedoče, na šta po zakonu imaju pravo. Osim Vere, pred tužiocem je iskaz dala još supruga Zoranovog rođenog brata, kao i sedmogodišnja Jana - podseća sagovornik iz istrage.

(Kurir.rs/ Jelena Spasić/ foto Marina Lopičić, Dragan Kadić, Vladimir Šporčić, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track