ZNAČI, NE MOGU DA GA REGISTRUJEM? Požežanin zapalio svoj auto, ušao u njega dok je goreo, pa krenuo u najprometniju ulicu! KATASTROFA ZA DLAKU IZBEGNUTA!
Foto: Youtube printscreen, Ilustracija

detalji incidenta

ZNAČI, NE MOGU DA GA REGISTRUJEM? Požežanin zapalio svoj auto, ušao u njega dok je goreo, pa krenuo u najprometniju ulicu! KATASTROFA ZA DLAKU IZBEGNUTA!

Crna Hronika -

Obest S. J. (42) iz Požege, koji je u utorak popodne revoltirano zapalio svoju „dačiju“ staru desetak godina, pošto nije prošla na tehničkom pregledu, mogla je da izazove katastrofu velikih razmera!

A ona je pukom srećom izbegnuta jer prometnom ulicom, na koju je S. J. izgurao zapaljeni automobil, u tom trenutku nije prošlo nijedno drugo vozilo. Druga srećna okolnost je što je automobil buktinja za samo nekoliko metara „promašio“ cisternu punu mazuta koja je stajala parkirana sa druge strane ulice.

Događaj kakav se ne pamti zbio se na tehničkom pregledu kompanije u Požegi, kada je vlasniku „dačije“, posle urađene kontrole, predočeno da ne može registrovati vozilo zbog tehničke neispravnosti, i polomljenog stakla na retrovizoru.

Prema nezvaničnim informacijama, Požežanin je u tom momentu nekoliko puta kivno ponovio: „Znači, neću moći da registrujem kola?“.

U trenutku kada je radnik koji je vršio kontrolu automobila ušao u drugu prostoriju, S. J. je svoje vozilo sa valjaka pomerio 15-ak metara unapred i zaustavio kola na kraju kanala pred izlaznim vratima. Izašao je napolje i otišao na obližnju benzinsku pumpu gde je kupio dva litra benzina.

- Po povratku je svratio u kafić koji se nalazi tik uz tehnički pregled gde je nekoga zamolio da mu da cigaretu i pozajmi mu upaljač. Potom je prišao svom automobilu, otvorio sva vrata, unutrašnjost polio benzinom i zapalio ga - priča izvor upoznat sa detaljima događaja.

U tim trenucima počeo je da kulja jak dim koji su osetili radnici tehničkog pregleda i ljudi koji su se nalazili ispred. Pitali su S. J. šta se dogodilo, a on je odgovorio „prosuo mi se benzin koji sam kupio za trimer i zapalio kola“.

Gusti snopovi dima dizali su se do plafona tehničkog pregleda.

- Zatim je, na zaprepašćenje prisutnih koji su se čudili zašto ne pokušava da ugasi vatru, dopola ušao u vozilo koje je gorelo, izbacio ga iz brzine, i izgurao ga napolje - dodaje naš sagovornik.

Dobivši ubrzanje na blago strmom izlazu sa tehničkog pregleda, zapaljena „dačia“ je krenula ka ulici koja u Požegi važi za jednu od najfrekventijih i koja je zapravo ulaz u grad iz pravca Čačka.

Proletela je preko obe kolovozne trake, a zatim tik pored cisterne sa mazutom, i zakucala se u ogradu jednog stovarišta.

Vatrogasci, s obzirom na to da se vatrogasna stanica nalazi u neposrednoj blizini, stigli su veoma brzo i ugasili vatru. Zatim je došla policija koja je privela S. J.

foto: MUP Srbije, Ilustracija

Zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a u Osnovnom javnom tužilaštvu u Požegi nam je rečeno da će protiv njega biti stavljen predlog za pritvor.

Policijska uprava Užice, već po ustaljenom običaju, nije izvestila javnost o ovom događaju.

Jedan od poznanika S. J. sa kojima smo razgovarali, rekao nam je da je on čuo da se „dačia“ sama zapalila na tehničkom pregledu.

Drugi je tvrdio da nije imalo šanse da je vozilo bilo neispravno „jer je prešlo manje od 100.000 kilometara“, i da je njegov prijatelj zapalio vozilo iritiran što je „oboren“ zbog polomljenog retrovizorskog stakla.

Radnik koji je vršio tehnički pregled, a koji je među prvima prišao S. J. u trenucima dok je automobil goreo, nagutao se dima zbog čega je smešten na pulomološkom odeljenju užičke bolnice.

U prostorijama tehničkog pregleda pričinjena je manja materijalna šteta, dok je „dačia“ totalno izgorela.

Kurir.rs/Blic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track