PORODICA UBIJENOG STUDENTA PORUČUJE: Nećemo odustati u borbi za istinu i pravdu
Foto: Privatna Arhiva

ubistvo marka radovića u zemunu

PORODICA UBIJENOG STUDENTA PORUČUJE: Nećemo odustati u borbi za istinu i pravdu

Crna Hronika -

Otac i rodbina Marka Radovića iz Nevesinja, koga je početkom jula ubio transvestit Goran Abdulov, poslali otvoreno pismo u kome navode da neće dozvoliti da se njegovo ime kalja

Marko će uvek biti u našim srcima. On nije bio propalica, niti pijanac. Bio je sve suprotno tome. Nemamo dovoljno reči da opišemo borbu njegovog oca, žrtvu koju je podneo za njega i koliko je sam Marko bio vredan svega toga.

žrtva
žrtvafoto: Privatna Arhiva

Ovim rečima se porodica studenta Marka Radovića (24) iz okoline Nevesinja, koga je 8. jula u Zemunu ubio transvestit Goran Abdulov (34), obratila javnosti, poslavši otvoreno pismo medijima. Radovićeva porodica se na ovaj korak odlučila jer je želela svima da stavi do znanja da ne mogu da prežale njegovu tragičnu smrt, ali i da im teško padaju priče da je njihov Marko bio nasilnik, pijanica i propalica.

Podsetimo, studenta ekonomije Marka Radovića je u podstanarskoj sobi u Zemunu nasmrt izbo transvestit s kojim je mladić duže vreme bio u ljubavnoj vezi. Osumnjičeni je na saslušanju priznao zločin, ali i naveo da ga je u novembru prošle godine Radović istukao, kada je na društvenim mrežama podelio da su njih dvojica u vezi.

Posećuje ga majka Ne dobija terapiju

Gorana Abdulova u zatvoru redovno posećuje majka Dragica. Goran, koji je bio u postupku promene pola i redovno je uzimao hormonsku terapiju pred operaciju, zasad ne dobija lekove koje je uzimao kod kuće. - Bila sam kod njega, proveli smo pola sata zajedno. Goran ne dobija terapiju, pošto se čeka nalog njegove doktorke koja je sada na odmoru. On se ne oseća dobro, a nije ni raspoložen, brine se za mene, da li mi prete. Rekao mi je da je u pritvoru dobro, izlazi u šetnje, a cimerom je zadovoljan - rekla nam je Dragica Radivojević.

Radovići, međutim, tvrde da njihov sin nije bio takav i da ne žele da njegovo ime bude ukaljano.

- Nećemo dopustiti da se njegovo ime i lik provlače kroz blato. Zato želimo da demantujemo sve zle priče o Marku. Verujemo da ni pesnici Šantić, ni Dučić, ni bilo koje drugo grlo koje je ovaj krš i kamen dao, ne bi našli prave reči da opišu borbu Markovog oca, žrtvu koju je podneo za njega i koliko je sam Marko bio vredan svakog tog trenutka - navodi se u potresnom saopštenju porodice.

majka osumnjičenog
majka osumnjičenogfoto: Vlada Sporčić

Porodica je istakla da se nada fer i pravičnom suđenju, koje će se održati pred beogradskim Višim sudom, nakon što tužilaštvo podigne optužnicu protiv Abdulova.

- Nadamo se i verujemo u pošteno suđenje, na kome će se izneti sva istina i u kome će, nadamo se, biti zadovoljena pravda, iako ništa, nažalost, nikada više neće vratiti našeg Marka. A svi bismo mi dali živ komad sebe samo kad bi to bilo moguće. Želimo i da svima kažemo da čuvate svoju decu i najmilije u ovo vreme. Da iskoristite Markovu nesreću, našu nesreću, da ih upozorite na sve opasnosti koje vrebaju, a posebno kada decu šaljete iz malih sredina u kojima nisu navikli na sve opasnosti velikog sveta. Nećemo odustati u borbi za istinu i pravdu. Ako ga živog ne uspesmo odbraniti, mrtvog ga sigurno nećemo predati na milost i nemilost - zaključila je porodica.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto: Privatna arhiva, Vlada Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track