BEOGRADSKI ADVOKATI OGORČENI NAKON UBISTVA KOLEGE OGNJANOVIĆA Gajić: Napad na advokata tretirati kao napad na službeno lice!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Dado Đilas

zahtevaju ostavku ministra policije

BEOGRADSKI ADVOKATI OGORČENI NAKON UBISTVA KOLEGE OGNJANOVIĆA Gajić: Napad na advokata tretirati kao napad na službeno lice!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Poznati advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je sinoć u novobeogradskom Bloku 23, a profesionalna likvidacija zabrinula je njegove kolege iz Advokatske komore Beograda koji su ponovili svoj zahtev da napad na advokata bude tretiran kao napad na službeno lice.

"U državi u kojoj je moguće ubijati advokate, najmanje što očekujemo od ministra policije je da preuzme političku odgovornost i podnese ostavku. Ubistvo advokata Miše Ognjanovića je već treće u nizu u poslednje dve godine, pa će nadamo se biti prihvaćen stari predlog advokature da napad na advokata bude tretiran kao napad na službeno lice. Advokaturu kao javnu službu posebno zabrinjava činjenica da je broj profesionalnih likvidacija u Srbiji toliko veliki da građani moraju biti zabrinuti za svoju bezbednost ako se uzme u obzir da je policija rešila samo mali broj slučajeva", poručio je advokat Vladimir Gajić.

(Kurir.rs/Foto: Aleksandar Jovanović, Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track