ADVOKATI ODAJU POSLEDNJU POČAST ISPRED ZGRADE UBIJENOG OGNJANOVIĆA: Sveće i cveće za ubijenog kolegu... (KURIR TV)
Foto: Marina Lopičić

tuga

ADVOKATI ODAJU POSLEDNJU POČAST ISPRED ZGRADE UBIJENOG OGNJANOVIĆA: Sveće i cveće za ubijenog kolegu... (KURIR TV)

Crna Hronika -

Veliki broj advokata danas je došao ispred zgrade na Novom Beogradu gde je sinoć ubijen Dragoslav Ognjanović, kako bi mu odali poslednju počast.

1 / 12 Foto: Marina Lopičić

Oni su na mestu ubistva, gde su još uvek vidljivi tragovi krvi, palili sveće i stavljali cveće.

Kako saznaje Kurir, sutra bi u Advokatskoj komori Srbije trebalo da bude održana konferencija povodom ubistva u 12 sati, a onda i komemoracija u 14 časova.

Ognjanović je ubijen u ulici Antifašističke borbe oko 20 časova a u sačekuši je ranjen i njegov sin Petar.

Advokat Vladimir Gajić i šef pravnog tima u stranci Vuka Jeremića zatražio je ostavku ministra policije zbog ubistva Ognjanovića.

"U državi u kojoj je moguće ubijati advokate, najmanje što očekujemo od ministra policije je da preuzme političku odgovornost i podnese ostavku. Ubistvo advokata Miše Ognjanovića je već treće u nizu u poslednje dve godine, pa će nadamo se biti prihvaćen stari predlog advokature da napad na advokata bude tretiran kao napad na službeno lice. Advokaturu kao javnu službu posebno zabrinjava činjenica da je broj profesionalnih likvidacija u Srbiji toliko veliki da građani moraju biti zabrinuti za svoju bezbednost ako se uzme u obzir da je policija rešila samo mali broj slučajeva", poručio je Gajić.

(Kurir.rs/J.I./R.M./Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track