PORODICA, PRIJATELJI, KOLEGE  OPROSTILI SE NA KOMEMORACIJI OD UBIJENOG OGNJANOVIĆA: Nema u Srbiji advokata kakav je bio Dragoslav, nećemo te zaboraviti (KURIR TV)
Foto: Vladimir Šporčić

PORODICA, PRIJATELJI, KOLEGE OPROSTILI SE NA KOMEMORACIJI OD UBIJENOG OGNJANOVIĆA: Nema u Srbiji advokata kakav je bio Dragoslav, nećemo te zaboraviti (KURIR TV)

Crna Hronika -

BEOGRAD - Poznati advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je u subotu ispred svog stana na Novom Beogradu, a porodica, prijatelji i kolege prisustvovale su danas komemoraciji koja se održala u prostorijama Advokatske komore Srbije.

Komemorativnom skupu prisustvovalo je više od 50 advokata, tužilaca i sudija, prijatelji, ali i njegova supruga Sanja Papić koja se pojavila prvi put u javnosti nakon ubistva Ognjanovića. Skupu je prisustvovao i sin Petar koji je bio sa njim u vreme pucnjave.

Sala za sastanke je bila ispunjena do poslednjeg mesta pa su advokati stajali i u hodniku i na stepeništu zgrade komore u Dečanskoj ulici.

Ognjanovićeve kolege emotivnim prisećanjima oprostili su se od ubijenog advokata.

foto: Vladimir Šporčić

"Verujem da on sada kasni i da će svakog časa da uđe na ova vrata, mlad, lep, pametan. Mnogo sam od njega naučio, i o životi u o pravu. Mišo ako nas čuješ, treba da znaš da ćemo svi zauvek misliti na tebe", ovim rečima od njega se oprostio advokat Viktor Gostiljac.

Poznati advokat Branislav Tapušković prisetio se poslednjeg susreta sa Dragoslavom, ali i dana koje su zajedno proveli u sudnici braneći između ostalih i Luku Bojovića.

"Nema u Srbiji advokata kakav je bio Miša, to je moje uverenje", rekao je Tapušković.

foto: Vladimir Šporčić

Sahrana Ognjanovića će se obaviti u sredu u 13.30 na Novom Groblju u Beogradu.

Podsetimo, Dragoslav Ognjanović, poznati advokat koji je važio za jednog od najboljih krivičara u zemlji, ubijen je u subotu uveče u Ulici antifašističke borbe.

U pucnjavi je u ruku ranjen i njegov prvi sin Petar (26). Prema rečima očevidaca, advokat je smrtno ranjen preminuo na rukama svog sina, koji ga je dozivao: "Tata, tata!".

(Kurir.rs/Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track