ODRŽANA SEDNICA BIROA ZBOG UBISTVA ADVOKATA OGNJANOVIĆA: Svi državni organi rade na rasvetljavanju ovog zločina!
Foto: Marina Lopičić

PRIORITET

ODRŽANA SEDNICA BIROA ZBOG UBISTVA ADVOKATA OGNJANOVIĆA: Svi državni organi rade na rasvetljavanju ovog zločina!

Crna Hronika -

Biro za koordinaciju rada službi bezbednosti konstatovao je danas, na sednici povodom stanja sa organizovanim kriminalom u Srbiji i ubistvom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića da su svi državni organi angažovani na rasvetljavanju ubistva, navodi se u saopštenju posle sednice Biroa.

Biro je konstatovao i da će državni organi pružiti neophodnu pomoć Republičkom javnom tužilaštvu i Tužilaštvu za organizovani kriminal radi razjašnjavanje ubistva Ognjanovića.

Učesnici sastanka su se saglasili da će u narednom periodu preduzeti dodatne napore i sve mere da bi se u najkraćem roku došlo do otkrivanja izvršilaca ubistva Ognjanovića.

foto: Marina Lopičić

"Zaključeno je da će se država svim raspoloživim sredstvima obračunati sa organizovanim kriminalom i da će gradjani Srbije vrlo brzo videti rezultate tih aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Pored članova Biroa, sednici su prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministarka pravde Nela Kuburović, Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić.

Ognjanović je bio u timu odbrane nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, Luke Bojovića i osumnjičenog za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.

foto: Profimedia

Decembra 2015. na Vračaru je ubijen advokat porodice Šaranović, Vladimir Zrelec. Prema pisanju medija klanovi Luke Bojovića i Vladimira Šaranovića su "u ratu" od 2009.

Podsetimo, advokat Dragoslav Miša Ognjanović, ubijen je u subotu uveče oko 20 časova ispred zgrade u Novom Beogradu. On se u tom trenutku nalazio sa najstarijim sinom, koji je pogođen u šaku.

S obzirom na način na koji je izvršen zločin, najverovatnije se radi o plaćenom profesionalcu, koji je do najsitnijih detalja isplanirao ubistvo. On je viknuo "Mišo", a zatim ispalio rafal i pobegao.

Uspeo je da izbegne kamere, a sumnja se i da je tom prilikom koristio masku kako ga niko ne bi prepoznao. Za sada nije poznato gde se ubica nalazi, a sumnja se da je u nekom iznajmljenom stanu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track