VELIKI USPEH POGRANIČNE POLICIJE: Našli 590 kilograma marihuane kod Dimitrovgrada, u skrivenim pregradama kamiona (FOTO)
Foto: Uprava carina

borba protiv narkotika

VELIKI USPEH POGRANIČNE POLICIJE: Našli 590 kilograma marihuane kod Dimitrovgrada, u skrivenim pregradama kamiona (FOTO)

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave granične policije na Graničnom prelazu Dimitrovgrad zaplenili su 590 kilograma marihuane i

uhapsili dve osobe, uprkos tome što su proteklih dana jako velike gužve na prelazima i otežan im je rad.

foto: MUP Srbije

Policajci pod upravom načelnika Granične policije Srbije Milenka Božovića uspeli su da u kamionu hrvatskih registarskih oznaka, koje je vozio državljanin BiH M. K. (1962) pronađu 292 paketa ukupne težine 316 kilograma, a u kamionu srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao M. C. (1967), 253 paketa, ukupne težine 274 kilograma.

foto: MUP Srbije

Kako saznaje Kurir, graničari su sinoć zaustavili 2 prazna kamiona i poslali ih na detaljni pregled. U saradnji sa carinicima oni su pola noći pretresali i utvrdili da postoje duple stranice kamiona, u kojima su bili sakriveni paketi sa marihuanom.

Iz Uprave carina su potvrdili da su pripadnici granične policije posumnjali da se u dva naizgled prazna kamiona ipak nešto nalazi, pa su zahtevali asistenciju carinskih službenika, sa kojima je sproveden detaljan pregled u za to specijalno namenjenom objektu na samom graničnom prelazu.

foto: MUP Srbije

"Kamioni su inače išli ka Turskoj da preuzmu neku robu, a da bi se došlo do droge bilo je potrebno bukvalno rasturiti te stranice", kaže izvor Kurira.

Zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju MUP.

Kamioni u kojima je krijumčarena droga zadržani su na terminalu za teretna vozila na prelazu Gradina, navedeno je u saopštenju Uprave carina.

(Kurir.rs/J.I./Tanjug/Foto: Uprava carina Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track