MEŠTANI OTKRIVAJU JEZIVE DETALJE ZLOČINA KOD RUME: Migranti nisu pravili probleme, niko nije čuo pucnje, ali prethodnih dana u selo su došla NJIH ČETVORICA!
Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

tela pronađena u nepristupačnom delu sela

MEŠTANI OTKRIVAJU JEZIVE DETALJE ZLOČINA KOD RUME: Migranti nisu pravili probleme, niko nije čuo pucnje, ali prethodnih dana u selo su došla NJIH ČETVORICA!

Crna Hronika -

RUMA - U ataru sela Dobrinci kod Rume u sredu su pronađena dva mrtva migranta, starosti oko 30 godina. Na njihovim telima bile su vidljive povrede od vatrenog oružja, zbog čega se sumnja da su ubijeni.

Mrtvi migranti su pronađeni u nepristupačnom delu sela, do kog se dolazi isključivo terenskim vozilom ili traktorom, a sumnja se da je na njih pucano iz poluautomatske puške, pošto su pored tela nađene ispaljene čaure.

"Migranti već duže vreme borave u jednom bunkeru kod nadvožnjaka. Tu su skoro dve godine. Koliko mi je poznato, oni imaju vođu, koji je čak naučio i srpski jezik. On navodno brine o njima i kupuje im u prodavnici potrepštine", ispričao je jedan meštanin Dobrinaca i dodao da su neki migranti prijavljeni u Šidu, ali da žive u Dobrincima.

On dodaje da su veče pre nego što su tela pronađena u selo stigla četiri nova migranta.

"Jedan od njih bio je Afrikanac, drugi Azijac, a ostala dvojica su Avganistanci. Rekli su nam da su pobegli iz svojih zemlja da ne bi išli u vojsku, a tamo su ostavili žene i decu. Kako su rekli, želeli su da se dočepaju Nemačke, gde su nameravali da traže azil", priča naš sagovornik i dodaje da je moguće da je došlo do nekog sukoba zbog tih novih azilanata.

Prema njegovim rečima, niko nije čuo pucnje, a migranti su ubijeni najverovatnije u međusobnom obračunu.

"Zatečeni smo. Migranti do sada nisu pravili probleme. Ne zna se šta se desilo, verovatno je došlo do sukoba dve njihove grupe", kaže meštanin.

Policija je juče obavila uviđaj i tek nakon okončanja istrage znaće se šta se tačno desilo, kao i ko bi mogao da bude dvostruki ubica, ali i ko su ubijeni migranti.

(Kurir.rs/J. I./Foto: Nebojša Mandić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track