ŠTA JE SVE NAĐENO U AUTOMOBILU HAJDUKOVACA U NIŠU: Navijači Torcide kažnjeni sa po 20.000, branili se da su palice, sekire i baklje nosili u samoodbrani?!
Foto: Stefan Jokić/Ilustracija, Dado Đilas

Nisu se opirali policiji prilikom privođenja

ŠTA JE SVE NAĐENO U AUTOMOBILU HAJDUKOVACA U NIŠU: Navijači Torcide kažnjeni sa po 20.000, branili se da su palice, sekire i baklje nosili u samoodbrani?!

Crna Hronika -

NIŠ - Trojica huligana navijačke grupe "Torcida" iz Splita koji navijaju za Fudbalski klub "Hajduk" u niškom Prekršajnom sudu kažnjeni su sa 20.000 dinara jer su im u kolima nađene bejzbol palice, sekire, baklje, žarači i slični predmeti koji podležu Zakonu o neovlašćenom nošenju oružja na javnom mestu.

Kako saznajemo u Prekršajnom sudu, oni su se pravdali da su ovo hladno oružje nosili "u samoodbrani"!? Nisu se opirali policiji prilikom privođenja.

"Tri državljanina Hrvatske su kod NIS-ove pumpe oko 4.40 sati u Gornjoj Toponici kod Niša zaustavljeni. U automobilu su im posle pretresa pronađene 23 palice, dve sekire, dve baklje i 10 metalnih đžarača. Sve im je to oduzeto. Oni su kažnjeni sa po 20.000 dinara što su odmah platili i sprovedeni su dalje na put", rekao nam je Mišel Marković, sudija i zamenik predsednika Prekršajnog suda u Nišu.

Kazna za ovaj prekršaj iznosi do 20.000 do 150.000 dinara. Hrvati su se našli u Nišu jer je hajduk igrao u Bugarskoj kvalifikacioni meč za Ligu Evrope.

(Kurir.rs/M.S./Foto: Stefan Jokić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track