PRED DECOM UBIO ŽENU PA PUCAO SEBI U GLAVU! Sin i ćerka u šoku pozvali rođaka: Tata je ubio mamu! STRAVIČAN PRIZOR U STANU
Foto: Privatna Arhiva

TRAGEDIJA

PRED DECOM UBIO ŽENU PA PUCAO SEBI U GLAVU! Sin i ćerka u šoku pozvali rođaka: Tata je ubio mamu! STRAVIČAN PRIZOR U STANU

Crna Hronika -

Novak Mijović (52) iz Jagodine ubio je hicem iz pištolja suprugu Vesnu (46) u njihovom stanu u Ulici braće Dirak u Jagodini, a potom je izvršio samoubistvo pucajući sebi u slepoočnicu. Tragedija se dogodila u petak oko 22 sata, naočigled njihovo dvoje dece.

foto: Vladimir Šporčić

Kako saznajemo, zločinu je prethodila svađa supružnika.

- U trenutku tragedije u stanu su, osim Vesne i Novaka, bila i njihova deca - ćerka od 17 godina i punoletni sin. Oni, pored njih, imaju još dvoje odrasle dece. Veruje se da su se supružnici najpre posvađali, a Novak je u jednom trenutku potegao pištolj. Ispalio je jedan hitac Vesni u glavu, a potom prislonio cev pištolja na slepoočnicu i ispalio još jedan metak. Oboje su preminuli na licu mesta - kaže naš izvor i dodaje da nije poznato oko čega su se Novak i Vesna posvađali kobne večeri.

foto: Vladimir Šporčić

30 ljudi ubijeno u porodičnom nasilju od početka 2018.

24 žene ubijene od početka ove godine

Sin i ćerka u šoku

Prema rečima našeg izvora, sin i ćerka, koji su bili očevici krvavog pira, doživeli su stres i šok.

- Prvo su pozvali rođaka i rekli im da je tata ubio mamu. Čovek je odmah došao u njihov stan, a kada je zatekao mrtve supružnike, pozvao je policiju - kaže sagovornik Kurira.

foto: Vladimir Šporčić

Kako su za Kurir ispričale komšije bračnog para Mijović, Novak je bio poštar, dok je njegova supruga radila kao čistačica u pošti.

- Novak je radio kao upravnik pošte u jednom jagodinskom selu, a njegova supruga Vesna radila je kao čistačica u istoj pošti. Nisu se nešto preterano družili sa komšilukom, ali je Novak voleo da popije koju čašicu više. Moguće je i da je u petak popio, pa da je alkohol kumovao ubistvu i samoubistvu, ali ne mogu ništa da tvrdim - priča komšinica iz zgrade u kojoj se desila porodična tragedija i dodaje da je Novak rodom iz Đakovice.

foto: Vladimir Šporčić

Slupan automobil Puko far na Novakovim kolima

Ispred zgrade u kojoj su živeli Mijovići juče je bio parkiran automobil za koji komšije kažu da je pripadao Novaku. - Zanimljivo je da je u petak uveče polomljen far na tom automobilu, ali kako i zašto ne znamo. Moguće je da je to povezano sa tragedijom, ali ne znamo detalje - ispričale su komšije.

foto: Vladimir Šporčić

U stanu u kome se desio zločin juče nismo zatekli nikoga.

Čula se galama

Komšinica dodaje da se neposredno pre ubistva i samoubistva čula galama iz stana Mijovića, ali ne i pucnji.

- Čula sam svađu i zvuk kao da je neko zalupio vrata. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je Novak ubio Vesnu i da je počinio samoubistvo. Kasnije sam videla Hitnu pomoć i policiju i shvatila sam da se desilo nešto loše - ispričala je potresena žena.

foto: Vladimir Šporčić

Policija je pokrenula istragu, a tela supružnika odvezena su na obdukciju. - Niko iz porodice Mijović do sada nije prijavljivao nasilje u porodici, niti je svađa prijavljena sinoć pre tragedije - kaže izvor i dodaje da je Novak pištolj kojim je počinio zločin imao u legalnom posedu.

Uplašene komšije Advokat ubijen u blizini

Ubistvo i samoubistvo, koji su juče potresli Jagodinu, dogodili su se u blizini mesta na kome je prošle godine ubijen advokat Nemanja Stojanović, zbog čega su komšije juče bile vidno uplašene. Odmah do ulaza u zgradu Mijovića nalazi se ulaz u kome je pokojni advokat imao kancelariju. Ni deset meseci od ubistva Stojanovića ne zna se ko ga je ubio, kao ni zbog čega. Milovan Stojanović, otac ubijenog mladića, kaže da veruje da je njegov sin nastradao greškom.

- Postoje sumnje da je nalogodavac angažovao nekoga za to. Ubica je na ulazu u tu zgradu čekao drugog čoveka i svi su izgledi da je moj sin bio u pogrešno vreme na pogrešnom mestu - objašnjava otac.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/Foto: Fejsbuk, Vlada Spočić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track