SENZACIONALNO! IZ POŽARA U ZEMUNU IZVUKLI SEF SA 18 MILIONA €: Vatrogascima stiglo hitno naređenje! Ispituje se da li je eksplozija podmetnuta
Foto: Damir Dervišagić, Stock

STIGLO NAREĐENJE DA SE SPASI TREZOR SA BASNOSLOVNOM SUMOM

SENZACIONALNO! IZ POŽARA U ZEMUNU IZVUKLI SEF SA 18 MILIONA €: Vatrogascima stiglo hitno naređenje! Ispituje se da li je eksplozija podmetnuta

Crna Hronika -

Beogradski vatrogasci uspeli su da izvuku sef sa neverovatnih 18 miliona evra iz stravičnog požara koji je 31. jula oko 22 sata izbio u krugu tri fabrike u Ulici cara Dušana u Zemunu, ekskluzivno otkriva Kurir.

Prizor iz pakla... Vatrena stihija pretila da ugrozi i okolne stambene objekte
Prizor iz pakla... Vatrena stihija pretila da ugrozi i okolne stambene objektefoto: Damir Dervišagić

Podsetimo, veliki požar, čiji se uzroci i dalje ispituju, izbio je u magacinnskom prostoru jedne fabrike u blizini Pupinovog mosta, odakle se vatrena stihija proširila i na proizvodne pogone drugih firmi, kao i na krov jedne porodične kuće.

Dramatična akcija

Požaru je, prema rečima očevidaca, prethodila eksplozija, a vatrogasci su satima pokušavali da se izbore s vatrenom stihijom koja je pretila da se proširi i na okolne stambene objekte. Kako za Kurir otkriva dobro obavešten izvor, situacija na terenu za vatrogasce je sve vreme bila veoma dramatična, posebno u trenutku kada su dobili poseban zahtev.

- Vatrogascima je rečeno da se u jednom od zapaljenih objekata nalazi tajni sef i da moraju da ga spasu kako znaju i umeju. Tada su shvatili da je ta fabrika gotovo u celosti zahvaćena vatrom i da će biti veoma teško da najpre lociraju mesto na kome se nalazi sef, a potom i da ga izvuku na sigurno. Odlučili su da rizikuju i uleteli su u plamen - ispričao je za Kurir dobro obavešten izvor.

foto: Damir Dervišagić

Vatrogasci zapanjeni

On kaže da su posle nekoliko minuta tumaranja po dimu i plamenu koji su im ugrožavali živote, vatrogasci uspeli da pronađu sef i iznesu ga napolje. Tada je usledio novi šok.

- Otvorili su sef koji je bio oštećen sa spoljne strane, a potom ostali bez teksta. Unutra je bila gomila neoštećenih novčanica evra u raznim apoenima i svima je odmah bilo jasno da je u pitanju višemilionski iznos. Dok su vatrogasci zapanjeno posmatrali sadržaj sefa, u jednom trenutku se pojavio vlasnik fabrike iz koje je on izvučen. Vatrogacima je tada rečeno da se udalje, a vlasnik je potom pokupio sav novac i otišao. Kasnije smo saznali da je u tom trezoru bila svota od neverovatnih 18 miliona evra - dodaje naš sagovornik.

Tokom intervencije gašenja požara je, podsetimo, povređeno šestoro vatrogasaca, od koji su se četvorica nagutala dima, dok su dvojica zadobila i opekotine prvog i drugog stepena. Požar je lokalizovan posle četiri sata drame, a ugašen je sutradan ujutro.

foto: Damir Dervišagić

Istraga

UZROK POŽARA I DALJE SE ISPITUJE

Istraga o uzrocima stravičnog požara i dalje se ispituju. Još nije precizno utvrđeno da li je vatra buknula nesrećnim slučajem ili je u pitanju smišljena diverzija. Policija ne isključuje tu mogućnost, posebno zbog svedočenja pojedinih očevidaca koji su tvrdili da je požaru prethodila jaka eksplozija.

foto: Kurir

Novi broj

foto: Glossy

INTERVJU ZA GLOSSY: Lepa Brena i Boba Živojinović u iščekivanju prvog unučeta

I ove srede samo uz Kurir – najtiražniji magazin o poznatima!

U novom broju magazina Glossy pročitajte intervju sa Brenom i Bobom, koji ne kriju sreću što će prvi put postati baka i deka.

Ana Nikolić i Rasta proslavili su prvi rođendan ćerke Tare, Maja i Voja Nedeljković otkrivaju recept za uspešan brak, dok poznati roker Milić Vukašinović priznaje da samo sebe krivi za smrt ćerke Maje.

Živite život poznatih, čitajte Glossy!

foto: Glossy

(Kurir.rs/Ivan Milićević/ Foto: Damir Dervišagić/Stock)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track