DRAMA NA NIŠKOM BAZENU: Mladić (30) izgubio svest dok je plivao, završio na dnu!
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

spasen je!

DRAMA NA NIŠKOM BAZENU: Mladić (30) izgubio svest dok je plivao, završio na dnu!

Crna Hronika -

Dežurni spasilac na bazenima niškog Sportskog centra "Čair" Petar Petrović spasio je danas oko 13.30 časova iz bazena kupača starog oko 30 godina koji je izgubio svest dok je plivao u bazenu.

On ga je po pravilima struke izvukao iz bazena i započeo ukazivanje pomoći do dolaska Hitne pomoći koja ga je prevezla u Urgentni centar u Nišu. Incident se desio u najvećem bazenu olimpijskih dimenzija koji je dubok više od dva metra.

- Video sam kupača koji je plivao, a nakon toga kako se nalazi na dnu bazena. Pomislio sam da je zaronio i nastavio da ga pratim. Posle petnaestak sekundi skočio sam da proverim o čemu se radi jer se nije pomerao. Kada sam ga izvukao iz bazena, bio je u nesvesnom stanju. Stavili smo ga u takozvani koma položaj, okrenutog na bok i odmah započeli ukazivanje pomoći. Do dolaska Hitne pomoći mu se povratio puls i bio je u polusvesnom stanju tako da je uspeo da kaže svoje ime. Hita pomoć ga je na nosilima odnela sa bazena - ispričao je ovaj spasilac nakon incidenta.

Hitna pomoć kupača prevezla u Urgentni centar.

- Sa direktorom Hitne pomoći imamo dogovor da smo u prioritetu kada se dese ovakve situacije, tako da se odmah upućuje najbliža ekipa. Kupač je u svesnom stanju odvezen u bolnicu sa bazena. U Urgentnom centru mu je ukazana prva pomoć i kako smo dobili obaveštenje, nalazi se van životne opasnosti. Petrović je spasilac koji je zaposlen za stalno i ima licencu kao i svi naši spasioci. Pokazali smo da smo stručni za ovaj posao i da kupači mogu da budu bezbedni na našim bazenima - kaže direktor SC "Čair" Dragan Perić.

On navodi da je zabranjeno skakanje i ronjenje u bazenu mnogi kupači se oglušuju o te preporuke. Takođe, iz SC Čair apeluju na kupače da ne ulaze u vodu ako su pod dejstvom alkohola.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track