SLUŽBENICI HRVATSKE AMBASADE POSETILI UHAPŠENE HULIGANE: Evo šta su im pripadnici Torcide rekli o tretmanu u beogradskom Okružnom zatvoru
Foto: Stefan Jokić/Ilustracija, Dado Đilas

prate situaciju

SLUŽBENICI HRVATSKE AMBASADE POSETILI UHAPŠENE HULIGANE: Evo šta su im pripadnici Torcide rekli o tretmanu u beogradskom Okružnom zatvoru

Crna Hronika -

BEOGRAD - Službenici hrvatske ambasade u Srbiji posetili su danas u beogradskom okružnom zatvoru trinaestoricu hrvatskih državljana, pripadnika navijačke grupe Torcida koji su uhapšeni jer su divljali na benzinskoj pumpi kod Beograda, saopštilo je Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova (MVEP) Hrvatske. Novinska agencija Hina navodi da su tokom razgovara hrvatski državljani potvrdili da su dobro.

foto: Dragana Udovičić

Niko od pritvorenih nije zatražio konzularnu pomoć niti je zatražio da ambasada posebno kontaktira članove njihovih porodica.

Očekuje se da će svi danas i sutra biti izvedeni pred nadležne pravosudne organe, saopštio je MVEP.

Za četvrtak je dogovorena poseta predstavnika ambasade četrnaestorici hrvatskih navijača koji su u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli.

foto: Printscreen, MUP Srbije

MVEP će, kako je navedeno u saopštenju, u skladu sa međunarodnim pravilima, nastaviti da pomno prati situaciju i da u sklopu svojih nadležnosti pruža konzularnu pomoć svim zadržanim hrvatskim državljanima koji to zatraže, stojeći na raspolaganju za komunikaciju s njihovim porodicama.​

Srpska policija uhapsila je prošle sedmice 27-oricu navijača Torcide koji su na putu u Bugarsku divljali na benzinskoj pumpi kod Beograda.

Četrnaestorica su osuđena za krađu i izdržavaju kaznu od 15 dana zatvora u Padinskoj skeli, a 13-orica su zadržana u okružnom zatvoru u Beogradu zbog sumnje da su počinili kazneno delo. Sud u Beogradu nije naveo o kojim se kaznenim delima radi, ali je u prethodnim saopštenjima policije i suda navedeno da je jedan od uhapšenih osumnjičen za ispisivanje grafita sa ustaškim simbolima, navodi se u saopštenju hrvatskog Ministarstva.

foto: Dragana Udovičić

Navijači Torcide su, na putu u Bugarsku gde je Hajduk u Sofiji igrao sa Slavijom, na benzinskoj pumpi u beogradskom prigradskom naselju Vrčin u četvrtak ujutro ukrali robu vrednu oko 200.000 dinara. Jedan je pripadnik grupe osumnjičen za ispisivanje grafita s ustaškim simbolima.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track