BUKTINJA PROGUTALA UKLETI RESTORAN! ASTROLOG: Ovo je moralo da se desi! Stravične nesreće su bile samo OPOMENA!
Foto: Damir Dervišagić, Kurir

Zla Kob

BUKTINJA PROGUTALA UKLETI RESTORAN! ASTROLOG: Ovo je moralo da se desi! Stravične nesreće su bile samo OPOMENA!

Crna Hronika -

Restoran „Carska ohota“ na Adi Huji u potpunosti je izgoreo u požaru koji je izbio juče oko četiri sata ujutru, a ovo je peta nesreća koja je u protekle četiri godine zadesila ovaj lokal.

Jezivo... Stravičan požar uništio ugostiteljski objekat koji je  povezan sa nekoliko stravičnih nesreća
Jezivo... Stravičan požar uništio ugostiteljski objekat koji je povezan sa nekoliko stravičnih nesrećafoto: Jelena Rafailović

Plamen visok 30 metara gasilo je 20 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila, a srećom, povređenih nije bilo.

Nižu se nesreće

- Plamen je buknuo u kuhinji, pa se proširio na ostatak objekta. Zbog čega je došlo do izbijanja požara, biće poznato po okončanju istrage - kaže naš izvor i dodaje da je crni dim kuljao na sve strane, kao i da su se čule eksplozije, najverovatnije od plinskih boca.

Najnovija nesreća koja je zadesila „Carsku ohotu“ samo je jedna u nizu tragedija koje su obeležile ovaj restoran u poslednjih nekoliko godina, zbog čega su mnogi njegovi posetioci počeli da komentarišu da je uklet.

foto: Dragana Udovičić

- „Carska ohota“ mi je bila omiljeno mesto, ali sudeći po onome što se izdešavalo oko nje i u njoj u poslednje četiri godine, pomišljam da je ukleta. Niko od nas koji dolazimo u ovde nije zaboravio užasnu tragediju koja se dogodila novembra 2014, kada je troje mladih izgubilo živote u Dunavu pored restorana. Od tada su, čini mi se, počele da se dešavaju loše stvari. Kao da je neko bacio neku kletvu na ovo lepo mesto - rekao je juče za Kurir jedan od gostiju izgorelog restorana.

Značenje reči

LOV NA DIVLJAČ

Reč ohota je ruskog porekla i kada se prevede znači lov. Najčešće se koristi da bi se označio lov na divljač ili gonjenje, odnosno hvatanje divljih životinja.

Osoblje spasavalo ljude

Nakon jezive tragedije od pre četiri godine, na tom mestu su se nizali jezivi događaji.

- Iste godine, samo mesec dana kasnije, kod „Ohote“ je ponovo sleteo automobil u reku, ali srećom, tada nije bilo žrtava, pošto su dvojica mladića iz kola uspela da se izvuku iz ledenog Dunava u poslednji čas. Dve godine kasnije kum je u restoranu ubio kuma, a ove godine u januaru ponovo je sleteo auto. Nekako ovaj požar dođe kao pečat na sve tragedije i nesreće koje su se nedaleko od ovog lepog mesta dogodile - priča sagovornik i dodaje da se svi pitaju kakva se to zla kob nadvila nad restoranom i Adom Hujom.

Prema njegovim rečima, u „Carsku ohotu“ je dolazio poslednjih deset godina.

- Restoran je bio lepo uređen, voleo sam što je u njemu sve od drveta. Osoblje je bilo ljubazno, a i sami su spasli živote nekoliko ljudi iz Dunava. Od pre nekoliko godina je dograđen još jedan deo, koji je radio samo noću. Verujem da su planirali još nešto da prošire i ti radovi su bili u toku - ispričao je gost.

Prema nezvaničnim informacijama, deo objekta koji je radio samo noću ne pripada istom vlasniku, a zanimljivo je da na tom drugom delu skoro ništa nije oštećeno.

foto: Privatna Arhiva

Opomena više sile

ASTROLOG: KLONITE SE OVOG MESTA

Astrolog Velimir Remić kaže za Kurir da sve što se dogodilo na lokaciji gde se nalazi restoran „Carska ohota“ nije slučajnost.

- Gledajući datume nesreća i tragedija koje su se dogodile na tom mestu, ta lokacija je, s astrološke strane gledanja, ukleta, a sve prethodno što se desilo je opomena. Sve prethodne nesreće su zapravo bile opomena više sile. Ovako se nešto moralo desiti i to nema veze s vlasnikom restorana, već sa samim mestom gde se on nalazi - kaže Remić. On upozorava da mesto na kome se restoran nalazi nije dobro za posao, niti za bilo kakve proslave.

- Tu je zla energija. Postoji mogućnost da su tu duboko zakopane nečije kosti i da taj neko nije našao mir. To mesto nije dobro za posao niti za slavlja i sa ovim požarom bi trebalo da se stavi tačka. Da se osvešta mesto kako bi se ta duša koja luta smirila - kaže naš sagovornik.

HRONOLOGIJA

21. novembar 2014 - Automobil BMW sa šestoro mladih uleteo je u Dunav kod „Carske ohote“ oko 4.30 ujutru. Troje njih je preminulo, a troje je uspelo da se spase iz ledenog Dunava. Iz vode su izvučeni vozač Dušan Jovanović (19), Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (20), sin novinarke Olje Bećković. Živote su izgubili Nemanja Antić (18), Anastasija Stajić (16) i Miloš Janković (20), koji je pronađen u gepeku automobila.

foto: Zorana Jevtić

13. decembar 2014 - Kod restorana „Carska ohota“ desila se slična nesreća, kada je automobil najpre udario u parkirani auto, pa sleteo u reku. U njemu su bila dva mladića: vozač Mateja Krdžić (19) i njegov drug. Obojica su, srećom, izvučena iz vode, a u tome su im pomogli i zaposleni iz izgorelog restorana. Vozač i njegov saputnik bili su samo ugruvani. Ubrzo posle toga ministar policije Nebojša Stefanović je dao nalog da se zatvori deo puta kod Ade Huje.

foto: Dragana Udovičić

8. decembar 2016 - Aleksandar Jović (31) ubio je svog kuma Gorana Todorovića (43) iz Beograda. On je tog kobnog dana oko 15.10 ušao u restoran i iz krateža pucao u Todorovića, koji je sedeo za stolom s prijateljima. Ubica je odmah uhapšen, a sukob između kumova izbio je zbog neraščišćenih dugova. Pred Višim sudom u Beogradu u toku je suđenje optuženom Joviću.

foto: Dragana Udovičić

9. januar 2018 - Automobil „ford puma“, za čijim volanom je bio Veljko B. (50), dok je devojka Andrijana J. (26) bila na mestu suvozača, sleteo je u Dunav nedaleko od restorana „Carska ohota“ i potonuo. Vozač i suvozač su, srećom, uspeli da izađu iz auto pre nego što je potonuo.

foto: Kurir

Kurir.rs/Jelena Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track