opasnost!

AKCIDENT U VRČINU! DRAMA NA STANICI! Mašinovođa neće da napusti voz iz koga CURI OTROV! MUP: Nema opasnosti za građane (KURIR TV)

Crna Hronika -

Večeras je nastala prava drama na železničkoj stanici Vrčin nakon što je iz cisterne iscurela fosforna kiselina, a kako saznajemo, drama je još veća jer mašinovođa neće da napusti lokomotivu koja je prevozila spornu cisternu!

foto: Damir Dervišagić

Do curenja otrova je došlo zbog trulih cevi na cisterni.

Vatrogasci ne dopuštaju nikome da priđe bliže od 100 metara od mesta akcidenta. Tu je i policija koja stoji kod pruge i ne pušta nikog, javlja naš izvor sa lica mesta.

foto: Damir Dervišagić

Ekipa iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, u belim odelima, uzima uzorke sa mesta akcidenta. Nezvanično saznajemo da je akcident treći u klasifikaciji po opasnosti.

foto: Damir Dervišagić

U ovom delu grada su isključili vodu, iz preventivnih razloga.

- Nema mesta panici. Došlo je do curenja na ventilu i Sektor za vanredne situacije MUP-a radi na manevrisanju vagona - ističe Darko Glavaš, v. d. gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

MUP je saopštio da trenutno nema povređenih lica u ovom akcidentu, ali ni opasnosti za građane.

- Na licu mesta je 18 vatrogasaca-spasilaca sa 4 vozila koje rade na saniranju problema, a upućena je i ekipa Zavoda za javno zdravlje - saopštili su.

Kurir.rs/Foto:Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track