NIKO IM NIŠTA NIJE PRIJAVIO: Carinici na Gradini otvorili kamion, a onda se iznenadili onim što su pronašli! (FOTO)
Foto: Uprava Carine

zadržavo više od 2 tone tekstilne robe

NIKO IM NIŠTA NIJE PRIJAVIO: Carinici na Gradini otvorili kamion, a onda se iznenadili onim što su pronašli! (FOTO)

Crna Hronika -

SUBOTICA- Carinici su na Terminalu Gradina i u Subotici zaplenili veću količinu tekstilne robe.

Na Gradini su zaplenili oko dve tone krijumčarene tekstilne robe iz Turske, vredne gotovo 23.000 evra, dok je tri dana nakon toga kontrolom magacina kurirske službe u Subotici zaplenjena veća količina robe sumnjivog porekla. I na Gradini i u Subotici za deo robe postoji sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki.

foto: Uprava Carine

Prekršaj na Gradini je otkriven kada je analizom rizika kamion subotičkih registarskih oznaka, čije je krajnje odredište bila Raška izdvojen za detaljan pregled.

U njemu je pored uredno prijavljene, pronađena i gotovo tona neprijavljene robe. Reč je o dečjim kompletima, dresovima, peškirima i kuhinjskim krpama. Za deo neprijavljene robe postoji i sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki.

Među prijavljenom robom pronađena je 121 rolna posteljnog platna, čija je ukupna težina preko jedne tone. Za pomenuto posteljno platno postoji sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine, jer se na njemu nalaze aplikacije iz crtanih filmova.

foto: Uprava Carine

Kako vrednost zaplenjene robe prelazi trećinu vrednosti prevoznog sredstva, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom zadržan je i kamion.

Tri dana kasnije carinski službenici su prilikom vanredne kontrole magacina kurirske službe u Subotici otkrili veću količinu različite robe stranog porekla bez adekvatne dokumentacije o plaćenim dažbinama

Među robom su pronađene, između ostalog i električne kosačice, trimeri, motorne testere, brusilice i prskalice za voće, kao i muški i ženski veš i parfemi.

(Kurir.rs/N.H./Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track