UHAPŠENA SRPSKA PORODICA U AUSTRIJI: Otac i sinovi trgovali kokainom
Foto: Polizei-Nachrichten.at

NARKO-BIZNIS

UHAPŠENA SRPSKA PORODICA U AUSTRIJI: Otac i sinovi trgovali kokainom

Crna Hronika -

Policija razbila bandu rođaka iz Srbije koja je od februara 2017. do avgusta 2018. preprodavala narkotike

Austrijska policija uhapsila je jednu srpsku porodicu zbog sumnje da su duže vreme trgovali narkoticima. Porodica, koju austrijski mediji nazivaju narko-klanom, pala je u ruke policije posle višemesečne istrage.

Prilikom hapšenja porodice Srba, policija je kod njih pronašla narkotike u vrednosti od 320.000 evra, a sumnja se da su bili namenjeni uličnoj prodaji.

- Policija je uhapsila šestoro ljudi, a protiv 15 su podnete prijave. U trag im se ušlo u decembru prošle godine, kada je uočena veza između jednog Austrijanca (25) i Srba. On se povezao sa Srbinom (38), za koga je utvrđeno da ima jake veze u narko-svetu. U periodu od februara 2017. do avgusta 2018, oni su trojici saučesnika isporučili 2,5 kilograma kokaina i 1,5 kilograma amfetamina - prenose mediji i dodaju da su u svemu učestvovali Srbinovi sinovi, tinejdžeri od 17 i 19 godina, koji su pakovali kokain - preneli su austrijski mediji i naveli da je glavni kupac ove narko-porodice bio takođe Srbin (24), inače blizak rođak uhapšenog tridesetosmogodišnjaka.

- Otkriveno je da su u svemu učestvovali i drugi rođaci, koji su drogu preprodavali po porodičnim svečanostima i skupovima - pišu mediji.

Prema izveštaju austrijske policije, šest osoba je uhapšeno, protiv njih 15 su podnete prijave zbog prodaje kokaina, amfetamina i marihuane, a protiv još 40 zbog kršenja zakona o narkoticima.

(Kurir.rs/J. I./Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track