Najnovije vesti

UŽAS NA KOSOVU: Albanci PUCALI na srpski bračni par i njihovu MALOLETNU DECU! Metak prošao pored glave majke
Foto: Nemanja Pančić

UŽAS NA KOSOVU: Albanci PUCALI na srpski bračni par i njihovu MALOLETNU DECU! Metak prošao pored glave majke

Crna Hronika

Na mladi bračni par Marijanu (35) i Veljka Komatovića i njihovo dvoje maloletne dece od pet i tri godine, povratnike u selu Žač u Metohiji, pucale su u subotu popodne još uvek nepoznate osobe

Na mladi bračni par Marijanu (35) i Veljka Komatovića i njihovo dvoje maloletne dece od pet i tri godine, povratnike u selu Žač u Metohiji, pucale su u subotu popodne još uvek nepoznate osobe.

Naime, po rečima glave porodice, Veljka Komatovića metak kojim je pucano iz vatrenog oružja prošao je nedaleko od glave njegove supruge koja se sa decom nalazila u dvorištu.

foto: Nemanja Pančić

- Pucnjava se začula sa udaljenosti od oko 500 metara i to u trenutku kada sam ja kosilicom kosio travu u dvorištu a moja supruga mi je sa decom pravila društvo. Metak koji je prošištao pokraj njene glave završio je na okolnoj kanti za smeće, tako da je prava sreća da su mi supruga i mališani prošli nepovređeno - ističe zabrinuto ovaj mladi povratnik koji je u svom Žaču osnovao pravo povratničko domaćinstvo.

Inače,u ovom selu nedaleko od Istoka, od oko 800 Srba koliko ih je živelo do 1999. godine, sada ih je svega oko četrdesetak koji su od povratka 2010. godine na meti napada lokalnih Albanaca koji su do tada koristili njihova imanja od kojih je i dalje veći deo uzurpiran.

(Kurir.rs/Novosti Foto: Nemanja Pančić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...