ADVOKAT PORODICE KRSMANOVIĆ ZA KURIR: Tražiću da Jelenina sestra bude oštećena strana
Foto: Fonet

NE ODUSTAJU

ADVOKAT PORODICE KRSMANOVIĆ ZA KURIR: Tražiću da Jelenina sestra bude oštećena strana

Crna Hronika -

Predrag Savić, pravni zastupnik porodice Jelene Krsmanović Marjanović, ističe da će ponovo tražiti da pevačicina sestra bude oštećena strana

Advokat Predrag Savić, koji zastupa porodicu ubijene pevačice "Granda" Jelene Krsmanović Marjanović (33), rekao je za Kurir da će pokušati da se uključi u sudski proces protiv Zorana Marjanovića (40), optuženog za Jelenino ubistvo.

Savić kaže da bi porodica ubijene pevačice želela da aktivno učestvuje u procesu, te da će zbog toga ponovo tražiti da Teodora Krsmanović, sestra od strica pokojne Jelene, dobije status oštećene.

Jelena Krsmanović Marjanović
Jelena Krsmanović Marjanovićfoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, pre nekoliko dana Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića, Jeleninog supruga, kojom ga tereti za teško ubistvo.

- Čekamo da vidimo šta će sud reći na žalbe advokata, pa ćemo pokušati da se ponovo uključimo u postupak, jer je Jelena izdržavala Teodoru, pa je ona oštećena. Mi imamo i punomoćje Milodara Krsmanovića, Jeleninog dede, koji nas je ovlastio da pokušamo da pomognemo u razrešenju slučaja - objašnjava Savić.

Naš sagovornik ističe da postoji mogućnost i da se obrati Ustavnom sudu.

- Tražili bismo zaštitu prava na život, jer i kada je neko ubijen, njegovi naslednici i krvni srodnici imaju pravo da istraga bude delotvorna, efikasna i na zakonu zasnovana, jer ako nije, to je formalno povređivanje prava na život. S klijentima ću se dogovoriti o svemu i nadamo se da će nam status oštećenih biti odobren - dodao je advokat.

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči. Zbog sumnje da je ubio suprugu, u septembru 2017. uhapšen je njen suprug Zoran. On je u pritvoru proveo 10 meseci, a pre mesec dana je pušten iz pritvora i u daljem toku postupka će se braniti sa slobode.

Forenzičar zapevao Pesma u Jecinu čast

Pesma koju je forenzičar Nenad Šipka snimio u čast pokojne pevačice podigla je pravu buru u javnosti. Kako je on rekao za Kurir, to je uradio na predlog Jeleninih prijatelja i sestre Teodore i veoma je ponosan što je učestvovao u tom projektu. - Jelenini prijatelji su napravili pesmu i došli smo na ideju da je Nenad otpeva - kratko nam je juče potvrdila Teodora Krsmanović, sestra ubijene.

foto: Fejsbuk Printskrin

(Kurir.rs/J. I./Foto: FoNet/Privatna arhiva/ Fejsbuk Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track