DIREKTOR POLICIJE O PALJENJU AUTOMOBILA PO SRBIJI: Oni koji bi da se ponašaju bahato, neće proći nekažnjeno
Foto: Marina Lopičić

reakcija

DIREKTOR POLICIJE O PALJENJU AUTOMOBILA PO SRBIJI: Oni koji bi da se ponašaju bahato, neće proći nekažnjeno

Crna Hronika -

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da slučajevi paljenja automobila prethodnih dana unose nemir i osećaj nesigurnost među građane Srbije i da je zato naložio da se počinioci što pre pronađu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Rebić je posle sastanka Direkcije policije sa načelnicima svih policijskih uprava u Srbiji kazao da su angažovane sve nadležne službe da rasvetljavanju tih događaja.

"Intenzivno se radi na prikupljanju dokaza kako bi odgovorni za ova krivična dela bili uhapšeni. Oni koji misle da mogu da se ponašaju bahato, neće proći nekažnjeno", rekao je Rebić posle sastanka.

U Nišu su juče izgorela dva automobila, pretpostavlja se da je jedan automobil namerno zapaljen, a da je vatra potom zahvatila drugi koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

Rebić je kazao da je preko graničnih prelaza u Srbiji od početka godine prešlo oko 45 miliona putnika, što je za tri miliona više u odnosu na isti period prethodne godine, a da su angažovani svi raspoloživi resursi da bi se smanjilo vreme čekanja na prelazima.

On je pohvalio graničnu policiju koja je prethodne dve nedelje zaplenila veću količinu narkotika i pomogla suzbijanju sive ekonomije.

"Na dva granična prelaza oduzeli su više od 600 kilograma marihuane, dok je u zelenom pojasu na granici prema Crnoj Gori sprečeno krijumčarenje 1.450 boksova cigareta", kazao je Rebić.

Rebić je apelovao na građane koji putuju van Srbije da budu strpljivi zbog dužih zadržava na graničnim prelazima, da se prethodno informišu o dužini čekanja i da koriste alternativne granične prelaze.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track