Najnovije vesti

OVO JE NEVIĐENA NEPRAVDA NAD SRPKINJOM: Crnogorski ministar pravde tražio da Saru tretiraju kao da je kriminalac najvećeg ranga! Pravosuđe Crne Gore ETNIČKI MOTIVISANO!
Foto: Privatna arhiva

reakcije

OVO JE NEVIĐENA NEPRAVDA NAD SRPKINJOM: Crnogorski ministar pravde tražio da Saru tretiraju kao da je kriminalac najvećeg ranga! Pravosuđe Crne Gore ETNIČKI MOTIVISANO!

Crna Hronika

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kritikuje institucije u Crnoj Gori zbog odluke Suda za prekršaje u Kotoru da Beograđanki Sari Vidak (20) odredi pritvor 30 dana zbog navodnog napada na sudiju Jelenu Stanišić, a posebne kritike uputio je na račun crnogorskog ministra pravde Zorana Pažina.

OVO JE JAKO SRAMNO! Ministar pravde Crne Gore tražio da tužilaštvo i pravosudni organi tretiraju Saru kao kriminalca najvišeg ranga!

Linta, naime, u saopštenju dostavljenom medijima navodi da je Pažin apelovao na tužilaštvo i pravosudne organe da slučaju pristupe "kao da je reč o kriminalcu najvišeg ranga", zbog čega ocenjuje da institucije Crne Gore nisu nezavisne ni profesionalne.

On navodi i da je sudija Stanišić lažno optužila Vidakovu za napad kako bi time prikrila verbalno i fizičko nasilje prema Vidakovoj i to "kad je saznala da je srpska državljanka", zbog čega Linta kaže i da je crnogorsko pravosuđe etnički motivisano.

On je u saopštenju apelovao na ministarstvo spoljnih poslova i ambasadu Srbije u Crnoj Gori da pruže svu potrebnu pomoć Sari Vidak i njenoj porodici.

Tužilaštvo u Kotoru Sari Vidak stavlja na teret krivično delo napad na službeno lice za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...