KADA JE VIDEO POLICIJU, BADŽIN SIN POKUŠAO DA POBEGNE: U tužilaštvo je stigao sa lisicama na rukama i OSMEHOM NA LICU a onda je NAPRAVIO ŠOU!
Foto: Ana Paunković

pljačkao vile po dedinju

KADA JE VIDEO POLICIJU, BADŽIN SIN POKUŠAO DA POBEGNE: U tužilaštvo je stigao sa lisicama na rukama i OSMEHOM NA LICU a onda je NAPRAVIO ŠOU!

Crna Hronika -

Sud je nakon saslušanja odredio pritvor Vojislavu Stojičiću (38), sinu policijskog generala Radovana Stojičića Badže, zbog pljačke vile Saše Popovića, a policija proverava da li je umešao prste i u druge pljačke vila na Senjaku i Dedinju.

Stojičić je uhapšen nakon višemesečne istrage koja je usledila nakon što je Popović prijavio da mu je iz kuće na Bežanijskoj kosi odneta imovina vredna oko 100.000 evra. Na meti lopova tada su se našli Popovićev sef sa određenom dokumentacijom i nekoliko satova, nakitom i pištoljem, koji pripadaju najužim članovima porodice.

Inače, Popović i njegova supruga su u vreme pljačke boravili u Opatiji, gde imaju nekoliko nekretnina. Pljačka je odmah okarakterisana kao delo profesionalaca, a inspektori nisu našli znakove nasilnog upada u kuću,

odnosno obijanja.

Hapšenje Stojičića, koje se odigralo u četvrtak, nije bilo rutinsko. Naime, sin ubijenog policijskog generala opirao se hapšenju, pa su inspektori morali da ga pre privođenja silom savladaju i stave mu lisice na ruke.

foto: Ana Paunković

"Policija je pronašla lokaciju na kojoj se krio. On se, međutim, čim je spazio patrolu kako mu se primiče, dao u beg. Inspektori su ga pojurili i nakon kraće potere oborili na zemlju i savladali. Sama činjenica da je bežao i pre nego što je znao zbog čega mu preti hapšenje dosta govori o njegovoj krivici", kaže za izvor upoznat sa istragom.

I osim toga, prema njegovim rečima, slučaj protiv Stojičića je jak: u vili Popovića ostavljeni su brojni materijalni tragovi koji svedoče o tome da je Badžin sin bio vinovnik premetačine.

Stojičić je juče oko podneva priveden na saslušanje u Treće osnovno tužilaštvo. Tamo je doveden iz beogradske policije gde je najpre zadržan, a u pratnji inspektora u zgradu na Novom Beogradu ušao je sa - osmehom.

U kancelariji postupajućeg tužioca priredio je pravi šou: uprkos dokazima, negirao je da je opljačkao vilu direktora “Granda” i tužiocu objasnio da mu je policija smestila hapšenje i to kako bi se osvetila njegovom ocu, ubijenom policijskom generalu.

foto: Ana Paunković

Međutim, tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv njega kojom ga terete za krivično delo teška krađa i nakon saslušanja je predložilo sudu da Stojčiću odredi pritvor.

Inače, sumnja se da je Vojislav Stojičić odgovoran za pljačke desetina objekata u elitnim delovima Beograda, poput Bežanijske kose i Dedinja.

Ovi luksuzni domovi, koji mahom pripadaju beogradskom džet-setu, političkim funkcionerima i biznismenima, često su meta profesionalnih lopova koji tragaju za većim plenom.

"Da li je umešao prste u još neke od pljački biće provereno u toku istrage koja sledi", kaže za naš list izvor upoznat sa slučajem.

Sin ubijenog načelnika Resora javne bezbednosti i zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže hapšen je još 2010. godine i to takođe zbog pljačke.

Tada je osuđen na 18 meseci robije zbog obijanja vila širom Beograda. I pre toga, Stojičić je hapšen zbog nošenja ilegalnog oružja, zbog čega je osuđivan uslovno. Njegov otac ubijen je 1997. godine u restoranu “Mamma mia” u

Resavskoj ulici, a svedok brutalne likvidacije bio je upravo tada maloletni Vojislav. Ubice, međutim, nikada nisu nađene.

foto: Mup, Dragan Kadić, Dragana Udovičić

Kako saznajemo, i Saša Popović, direktor “Granda” koji u ovom slučaju ima status oštećenog, dao je juče iskaz u beogradskoj policiji nakon hapšenja Stojičića.

On je kratko rekao da ne poznaje Stojičića, da mu ovaj nije dolazio u kuću i da ne zna da li bi on mogao biti lopov koji mu je oteo dragocenosti.

Popovć će u septembru dati iskaz i u tužilaštvu.

Kurir.rs/Blic/Bojana Bogosav, Mihailo Jovićević/Foto: Ana Paunković, Foto: Dragan Kadić, Foto: Dragana Udovičić, Foto: MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track