Najnovije vesti

MLADIĆA (19) IZ SRBIJE KOME SE LEKARI BORE ZA ŽIVOT NOKAUTIRAO POZNATI NASILNIK! Stric Đuro: Stefan se nikada nije potukao u životu, bez ikakvog razloga su ga napali!
Foto: Printscreen Facebook

SAMO REČI HVALE ZA DEČKA IZ RUME

MLADIĆA (19) IZ SRBIJE KOME SE LEKARI BORE ZA ŽIVOT NOKAUTIRAO POZNATI NASILNIK! Stric Đuro: Stefan se nikada nije potukao u životu, bez ikakvog razloga su ga napali!

Crna Hronika
12:49h

Rumljanin Stefan Novoselac (19) teško je povređen, i u veštačkoj komi je, nakon što ga je bez ikakvog razloga u četvrtak ujutro u Sutomoru u glavu udario njegov vršnjak Petar Vojvodić iz Bara, koji je posle napada uhapšen.

- U šoku smo svi. Njegov otac Nikola i brat Dragan vest su čuli u Holandiji, gde su na putu jer voze kamion. Majka Slavica je odmah sa snahom, Draganovom suprugom, koja je inače doktorka, odmah avionom otputovale u Crnu Goru. Otišli su i Slavičin brat i moj sin da budu pored njih i da mogu da im pomognu šta zatreba - rekao je  Stefanov stric Đuro Novoselac.

Stric je napomenuo da o samom napadu zna što je objavljeno u medijima.

- Moj sinovac je dobar dečko, što možete proveriti u Rumi. zaista nije konfliktna ličnost, i nikada se nije potukao - naveo je stric.

U Glavnoj ulici u Rumi, gde porodica Novoselac živi i ima kafić koji je otac nedavno preveo na Stefana takođe imaju samo reči hvale za povređenog mladića.

foto: Dragana Udovičić

- Stefan je sa drugarima na more otputovao 12. avgusta, a dva dana pre toga bio je na rođendanu kod komšije, prijatelja iz detinjstva. Trebalo je da se za dan, dva vrati sa mora. Rekao je da hoće da se odmori i da se neće javljati često iz Crne Gore. Niko od nas nije ni slutio da će ga nasilnik, tabadžija bez ikakvog razloga nokautirati i da će se boriti za život. To je inače bilo njegovo prvo, samostalno letovanje sa društvom u Crnoj Gori. Pre toga je sa društvom, tačnije devojkom, išao u Paraliju - rekao je jedan Stefanov drug, koji je insistirao na anonimnosti.

Stefan je završio Srednju poljoprivrednu školu u Rumi, i pomagao je roditeljima, pravili su kuću u jednom obližnjem mestu.

- Zaista je momak na mestu. Nikada nije pravio probleme niti ulazio u neke sukobe, i nije mi jasno kako je neko mogao da ga napadne bez ikakvog razloga. Samo se pitam šta je u tom trenutku mislio taj siledžija - naveo je Stefanov drug.

foto: Printscreen Facebook

Prema saznanjima “Blica” Baranin Petar Vojvodić, osumnjičeni da je naneo teške povrede Novoselcu i drugu, poznat je kao nasilnik. Navodno je i ranije, takođe bez ikakvog razloga, batinao ljude, a prolazio je nekažnjeno, pa neki njegovi poznanici očekuju da će ga sada konačno stići pravda i da će odgovarati za nasilništvo.

Probudio se i video da mu se drug ne pomera

Nakon što je Novoselca udario u glavu, osumnjičeni tinejdžer iz Bara je takođe bez ikakvog razloga udario i mladićevog druga druga S. G. (19) i polomio mu vilicu, a mladić na sreću nije životno ugrožen.

Prema za sada dostupnim informacijama, mladići iz Rume su prekjuče ujutro udarali u boksersku krušku u Sutomoru kada je naišao Vojvodić sa još dvojicom drugova. Iz samo njemu znanog razloga, nasrnuo je na vršnjake iz Bara. Prvo je udario S. G. i polomio mu donju vilicu, a zatim je Novoselcu zadao udarac u glavu.

foto: Dragana Udovičić

Novoselac je pao i glavom udario u beton. Dalji napad su sprečili Đ. S. (20) i J. M. (20) iz Bara, drugovi nasilnika koji su ga obuzdali. Iako povređene glave, Novoselac je uspeo da ustane i sa S. G, kome je krvarila vilica, krenuli su ka smeštaju i kome se bili sa drugovima iz Rume. Dok su se vraćali, Novoselac je nekoliko puta povraćao. kada su stigli u sobu, mladići su zaspali, ali se S. G. uskoro probudio i video da se Novoselac ne pomera.

Tada je alarmirao drugove pa su Novoselca, koji je i dalje bio u nesvesti odneli u Dom zdravlja, gde je navodno ustanovljeno da su mladići bili pripiti. Ekipa Hitne pomoći pozvala je lokalnu policiju i ubrzo je identifikovamn i uhapšen nasilnik Petar Vojvodić, koji je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje. Protiv njegovih drugova krivična prijava neće biti podneta jer su oni sprečili da još udara mladiće iz Rume.

Povređeni mladići su prebačeni u barsku bolnicu, gde je pomoć ukazana S. G, ali je Novoselac, koji je i dalje bio u nesvesti prebačen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici. Njegova majka Slavica je odmah po saznanju da joj je sin napadnut i da se bori za život otputovala u Crnu Goru i bdi nad njim. Lekari ga sada drže u veštačkoj komi da se ne bi naprezao.

(Kurir.rs/Blic-A.A.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...