KO JE ĐORĐE GUŠTER KOJI JE RANJEN U KRAGUJEVCU: Profesionalni štampar falsifikovao novac i postao NOĆNA MORA STRUČNJAKA! Savršene kopije odao je jedan detalj! (VIDEO)
Foto: MUP Srbije

poznat policiji

KO JE ĐORĐE GUŠTER KOJI JE RANJEN U KRAGUJEVCU: Profesionalni štampar falsifikovao novac i postao NOĆNA MORA STRUČNJAKA! Savršene kopije odao je jedan detalj! (VIDEO)

Crna Hronika -

Đorđe Đorović zvani Gušter ranjen je danas u pucnjavi u Kragujevcu, a 2009. godine bio je označen kao jedan od organizatora šestočlane kriminalne grupe koja se bavila falsifikovanjem novca i trgovinom narkoticima.

Policija je tada uhapsila njega i Aleksandra Gačevića iz Mojkovca, kao i Beograđane Dušana Arsenijevića, Marijanu Bašović, Marinu Krštenić i Seada Hota.

Gačevića i Đorovića je policija označila kao organizatore a tada su saopštili da su novčanice koje je izrađivao Đorović imale oznaku „P-12" i da je do trenutka njegovog hapšenja iz opticaja povučeno novčanica u iznosu od oko dva miliona evra, a pretpostavlja se da na tržištu zapadne Evrope završilo od 6.000.000 do 8.000.000 lažnih evra!

Inače, osumnjičeni su uhapšeni u momentu kada su pokušavali da izmeste izradu i štampanje falsifikovanih novčanica na drugu lokaciju u Srbiji.

Đorović je inače profesionalni štampar, a policija je ranije navela da je 2004. godine pravnosnažno osuđen na kaznu od 4 godine zatvora zbog falsifikovanja novca.

Međutim, pošto je bio u bekstvu kaznu nije izdržao a za to vreme je na tajnim lokacijama usavršavao izradu falsifikovanog novca.

Policija je tvrdila da je Đorović nabavljao i potreban materijal za izradu falsifikovanog novca kao što su papir i hologrami, a radio je i pripremu za štampu.

Izrađivao je novčanice u apoenima od po 100 evra koje su veštaci Narodne banke Srbije i Centara za analizu falsifikovanih novčanica Holandije, Austrije i Nemačke ocenili kao dobre falsifikate.

Paralelno sa izradom i distribucijom lažnih evra, grupa se bavila i trgovinom narkoticima. Prilikom pretresa njihovih stanova nađeno je 216.000 falsifikovanih evra i 300 grama heroina.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track