PRETIO DA ĆE UBITI NJU I NJENOG MUŽA Osuđen na uslovni zatvor zbog ugrožavanja sigurnosti beogradske advokatice
Foto: Profimedia

Treći osnovni sud

PRETIO DA ĆE UBITI NJU I NJENOG MUŽA Osuđen na uslovni zatvor zbog ugrožavanja sigurnosti beogradske advokatice

Crna Hronika -

Beograđanin Goran Šašić (56) osuđen je na osam meseci uslovnog zatvora sa rokom provere od tri godine, jer je više puta pretio ubistvom advokatici Marijani Radeka Simić iz Surčina.

Kako Kurir saznaje, Šašić je nakon prijave advokatice uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti i priveden je na saslušanje u nadležno Treće osnovno tužilaštvo, gde je priznao da je u produženom trajanju upućivao pretnje oštećenoj, kao i njenoj porodici.

Na uslovnu kaznu osuđen je sporazumom o priznanju krivice koji je potvrdio nadležni Treći osnovni sud. Istovremeno izrečena mu je i zabrana prilaska i komuniciranja sa oštećenom u trajanju od godinu dana.

- Šašić je sa oštećenom advokaticom planirao da započne zajednički posao izgradnje stambenih obejakata, a nakon što se posao nije realizovao on je počeo da joj preti i to u periodu od 28. februara kada je najpre došao u njenu kancelariju gde je više puta ponovio da će ubiti i nju, ali i njenog supruga - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

S pretnjama je nastavio i u narednom periodu.

- Početkom avgusta uputio joj je i preteće poruke telefonom, da b nekoliko dana kasnije pretio dobacivanjem kroz prozor svog automobila. Advokatica ga je prijavila polciiji koja ga je ubrzo privela, a zatim i po nalogu tužilaštva podnela krivičnu prijavu. Sporazum koji je sklopio potvrdio je i nadlženi sud pa je presuda istog dan postala pravosnažan - dodaje naš izvor. i objašnjava da Šašić neće biti upućen u zatvor ako u roku tri godine ne počini krivično delo.

(Kurir.rs. I.Milićević, foto: Ilustracija )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track