MONSTRUM IZ ZVEZDARSKE ŠUME POSTAO VEHABIJA: Ubica promenio veru u zatvoru!
Foto: Privatna Arhiva

SAZNAJEMO!

MONSTRUM IZ ZVEZDARSKE ŠUME POSTAO VEHABIJA: Ubica promenio veru u zatvoru!

Crna Hronika -

Mališa Jevtović, monstrum koji je osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora zbog surovog silovanja i ubistva trogodišnje Katarine Kaje Janković 2005. godine, u zatvoru Nova Skela promenio je veru i priključio se vehabijama!

Kako Kurir saznaje, sa islamistom sa kojim služi kaznu zatvora Jevtović se moli i klanja svakodnevno.

Zlotvor... Mališa Jevtović
Zlotvor... Mališa Jevtovićfoto: Privatna Arhiva

- Jevtović se u zatvoru zbližio sa osuđenim vehabijom, koji služi kaznu u ovom zatvoru. Malo-pomalo, vodili su razgovore, a onda je Jevtović poprimio ponašanje cimera. Postao je islamista, koji se klanja i koji pokazuje agresivno ponašanje, ali o kajanju i onome što je učinio devojčici ne govori. Pustio je bradu i sa novim prijateljem razmenjuje muslimanske pozdrave - otkriva izvor Kurira i dodaje da on ne može da tvrdi da li je Jevtović veru promenio iz ubeđenja ili eventualno zbog novca koji mu je možda ponuđen.

Molitva u zatvorima, kako objašnjava, nije zabranjena, niti bilo ko može da ograniči osuđenicima da menjaju veru sve dok se ponašaju u skladu sa pravilima i kućnim redom.

Nezapamćen zločin

Mališa Jevtović je neko vreme kaznu služio u zatvoru Zabela, a onda je prebačen u Novu Skelu u Beogradu, u kojoj kazne služe i druge surove ubice i silovatelji. Jevtović je iza rešetaka punih 13 godina, a široj javnosti postao je poznat kao akter jednog od najmonstruoznijih zločina u Srbiji, koji je počinio zajedno sa svojom devojkom, majkom male Kaje, Anom Filipović iz Beograda, koja je osuđena na 37 godina zatvora.

Žrtva... Katarina Janković
Žrtva... Katarina Jankovićfoto: Privatna arhiva, Filip Plavčić

- Malena Kaja umrla je u najgorim mukama 17. jula 2005. Majka i njen ljubavnik Mališa doneli su je u bolnicu u besvesnom stanju, već modru i ukočenu. Kaja je preminula iste večeri, a oni su lekare hladnokrvno slagali da je dete palo s kreveta. Lekari su odmah uočili sumnjive povrede i pozvali policiju. Ispostavilo se da su povrede po telu nastale u roku od 48 sati, ali i da je dete trpelo stravično zlostavljanje. Prema navodima iz obdukcionog nalaza, Katarini su usled seksualnog zlostavljanja bili pocepani jetra i unutrašnji organi i zbog toga je iskrvarila - podseća sagovornik Kurira šta je utvrđeno tokom postupka, na kraju kog su majka i Jevtović osuđeni.

Majka sve znala

Sud je utvrdio da je Jevtović zlostavljao dete na skrovitim mestima u Zvezdarskoj šumi. Majka je to znala, i dok se on seksualno iživljavao nad njenom ćerkicom, ona ih je ostavljala same i čekala da monstrum završi zlostavljanje.

- Dan pre nego što je detetu pozlilo otišli su u šumu. Ana je ostala kod česme da puši cigaretu i čuva stražu Mališi, koji je malu Kaju poveo dublje u šumu. Brutalno se iživljavao nad njom do te mere da je detetu pozlilo. Umesto da je odvedu kod lekara, ljubavnici su pokušali da prikriju zlostavljanje. Vratili su je kući, gde su je zajedno okupali i seli da večeraju. Međutim, kada su shvatili da je dete u nesvesti i modro, odveli su je kod lekara, ali je bilo kasno - podseća sagovornik.

On dodaje i da su se tokom suđenja bivši ljubavnici međusobno optuživali za smrt deteta, kao i da je Jevtović posle hapšenja lagao da je bio pripadnik Jedinice za specijalne operacije iako je bio radnik „Gradske čistoće“.

- Ana Filipović je jedna od žena sa najvećom zatvorskom kaznom u Srbiji. Robiju služi u ženskom zatvoru u Požarevcu i ne pravi probleme u toj ustanovi - kaže izvor.

Srce da prepukne… Obrazloženje prvostepene presude

KAJA NIJE DOŽIVELA DA PORASTE

Prvu presudu ljubavnicima koji su osuđeni za smrt Katarine Janković izrekao je sudija Siniša Sofrenović, koji je u potresnom obrazloženju rekao da devojčica nije doživela da poraste zahvaljujući majci koja „nije volela svoje dete i njenom prijatelju koji je mrzeo malu Katarinu“.

- Kako inače protumačiti više od 50 povreda na telu deteta, od kojih su povrede trbušnih organa dovele do smrtnog ishoda? Povrede po glavi, telu, rukicama i nogicama, polnom organu nanetih rukom, nogom, prstima, čak i polnim organom - rekao je sudija Sofrenović tada i rasplakao sve prisutne u prepunoj sudnici.

- Lik male Katarine lebdeo je u toku celokupnog suđenja nad učesnicima ovog procesa. Njen osmeh na licu na stolu u bolnici, kada je već konstatovan smrtni ishod, pokazivao je bezazleno, nevino stvorenje koje se rešilo muka i posle dugotrajnih patnji odahnulo! Tvorci te patnje i straha su ovde okrivljeni i jedino oni! Pritom su ispoljili takvu upornost, bezosećajnost, hladnokrvnost, dvoličnost, posebno bezobzirnost i svirepost, što nije zabeleženo na ovim prostorima - zaključio je sudija Sofrenović.

HRONOLOGIJA ZLOČINA

  • Mališa Jevtović i Ana Filipović 16. jula 2005. odlaze sa malom Kajom u Zvezdarsku šumu
  • Ana ostaje na rubu šume da čuva stražu, a Mališa odvodi devojčicu dublje u šumu
  • Mališa se satima iživljavao nad detetom, tukao je i silovao
  • Nakon zločina sve troje odlaze kući, pokušavajući da prikriju tragove zlostavljanja
  • Sutradan, 17. jula, mala Kaja je ostala bez svesti, pa su je monstrumi odveli kod lekara
  • Tvrdili su da je dete palo sa kreveta, ali su lekari ustanovili da je pretrpela strahovito nasilje
  • Devojčica je ubrzo po prijemu u bolnicu preminula
  • Mališa Jevtović i Ana Filipović su 2011. pravosnažno osuđeni na robiju

Ko su vehabije?

Propagiraju Sveti Rat

Osnivač vehabizma je Muhamed bin Abdul Vehab, koji je živeo u 18. veku i delovao na području Saudijske Arabije, Irana, Iraka, Sirije i Indije. Propovedao je radikalni islam. Analitičari tvrde da su upravo članovi ovog pokreta objavili sveti verski rat - džihad, s ciljem da protivnike silom nateraju da se pridruže vehabizmu. Suština vehabizma uglavnom se sastoji u „iskorenjivanju svih novotarija koje su se vremenom odomaćile među muslimanima“.

foto: Kurir

SUTRA U KURIRU PROČITAJTE JOŠ

POBEDA SRPSKE POLITIKE: Posle Trampa i Putin za razgraničenje

LUDE GODINE 2! PRIČA O KOJOJ BRUJI SRBIJA: Prijatelj Milan uzvraća her Žiki: Dete je Danijelovo

ZADRUGA 2! PLJUVAČINA NA HILJADU NAČINA Mirko: Ćuti, Zorice, j*bo te je moj tata!

OŠTRO! GORAN VESIĆ O BIVŠIM SABORCIMA DS: umro s Đinđićem, Tadić je nesposobni pozer

BORIVOJE BOROVIĆ ZA KURIR: Sloba je učinio uslugu Srbiji što je umro

HEROJI IZ SOMBORA! Maja i Dušan Banović, doktori iz Srbije spasli ženu iz mora

ISTRAŽUJEMO! GDE JE NAJISPLATLJIVIJE KUPOVATI HRANU: Meso jeftino u Pančevu, a povrće u Kragujevcu

PODRŠKA! ALEKSANDAR VIDAK OBIŠAO ĆERKU U ZATVORU SPUŽ: Sara je veliki borac, dokazaće nevinost!

MORBIDNO! BOŽA SPASIĆ O POTEZU DIREKTORA CFI: Šipka je sumnjiv, treba ga ispitati!

PROBLEMI! NARODNO POZORIŠTE ODLAŽE POČETAK SEZONE: U Grkčoj potrošen novac, otkazana premijera

SKANDAL POTRESA SRPSKU ATLETIKU! Lažnim kopljem ruše Krdžalića Sead za Kurir: Prave cirkus od nacionalnog rekorda!

NENAD KRSTIČIĆ: Igramo za našu decu i narod

POZNATI

NAJNOVIJI GLOSSY DONOSI Rada Manojlović za rođendan ima samo jednu želju

I ove srede samo uz Kurir – najčitaniji magazin o poznatima!

U novom broju magazina Glossy pročitaćete kako je protekla proslava rođendana Rade Manojlović, koja je sebi poželela da se ostvari u ulozi majke.

foto: Glossy

Saznaćete zbog čega glumica Jana Milić Ilić kaže da se brine za budućnost svog sina i šta kaže pevačica Zorica Brunclik o poverenju u svoju ćerku. Otkrivamo i kakve planove Miloš Biković ima kad jednog dana bude imao decu.

Živite život poznatih, čitajte Glossy!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track