TEŠKA NESREĆA KOD PROKUPLJA, PREMINULA TRUDNICA: Lekari hitno izvršili porođaj, borba za život bebe i dalje traje!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

sudar dva automobila

TEŠKA NESREĆA KOD PROKUPLJA, PREMINULA TRUDNICA: Lekari hitno izvršili porođaj, borba za život bebe i dalje traje!

Crna Hronika -

PROKUPLJE - U sudaru dva putnička automobila u selu Gornja Stražava kod Prokuplja, teško je povređena trudnica koja je prebačena u prokupačku Opštu bolnicu, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Porodilja S.B. koja je teško povređena jutros u udesu kod Prokuplja, preminula je u 18 časova u kliničkom centru u Nišu, uprkos naporima lekara da joj spasu život. Lekari su pokušali da je polučasovnom reanimacijom vrate u život, ali je preminula usled teških povreda unutrašnjih organa, navodi Blic.

Lekari Kliničkog centra u Nišu bore se za život bebe.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

"Majci je u nezgodi pukla materica zbog čega je porodjaj hitno obavljen, deset dana pre termina. Beba je u teškom stanju, nalazi se na odeljenju Dečije interne klinike i priključena je na aparate za održavanje života", kazali su u Kliničkom centru u Nišu.

- Tokom transporta rađena je realnimacija koja je nastavljena nakon prijema u Klinički centar. Povraćen je srčani ritam, stanje bebe je trenutno stabilizovano, ali i dalje veoma teško i priključena je na aparate za održavanje života - kažu u KC Niš.

Beba je već primila krv i očekuje se da će uskoro primiti nove jedinice krvi.

- Još nije rađena dijagnostika zbog ozbiljnosti povreda bebe - kažu u KC Niš.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Do nezgode je došlo kada je vozilo marke "Mercedes" nemačkih registarskih oznaka, koje se kretalo ka Prokuplju, nakon izlaska iz krivne prešlo na suprotnu stranu i sudarilo sa vozilom "Citroen" prokupačke registracije, u kojem se na suvozačevom mestu nalazila trudnica.

U MUP-u kažu da je do sudara vozila došlo oko 11.15 sati.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track