Najnovije vesti

OGLASILA SE KOMPANIJA ČIJI JE RADNIK NA CRNO POGINUO U SARAJEVSKOJ: Sarađivaćemo sa nadležnima, za radove smo uzimali podizvođače
Foto: Marina Lopičić

STRAŠNA NESREĆA

OGLASILA SE KOMPANIJA ČIJI JE RADNIK NA CRNO POGINUO U SARAJEVSKOJ: Sarađivaćemo sa nadležnima, za radove smo uzimali podizvođače

Crna Hronika

Kompanija KMR Development koja je investitor na gradilištu u centru Beograda na kojem je poginuo radnik kada se obrušio zid, saopštila je danas da će sarađivati sa nadležnim organima kako bi se sprovela istraga i utvrdile tačne činjenice.

 

Povodom izveštaja Inspekcije za rad Ministarstva rada koje je utvrdilo da je poginuli radnik bio zaposlen na "crno", kompanija KMR Development je saopštila da kao investitor posluju u skladu sa svim zakonima i propisima, a da anagažuju podizvođače na projektu koji zapošljavaju i angažuju radnike.

 

"Ukoliko je došlo do povrede zakona prilikom zapošljavanja istih, sarađivaćemo sa nadležnim organima kako bi sproveli istragu i utvrdili tačne činjenice. Još jednom, izražavamo najiskrenije žaljenje zbog nesrećnog događaja koji se dogodio jutros i izjavljujemo najiskrenije saučešće porodici nastradalog radnika", stoji u saopštenju.

 

Inspekcija rada utvrdila je da radnik T.N. koji je jutros stradao na gradilištu stambeno-poslovnog objekta u Beogradu nije ima ugovor o radu i da nije imao prijavu na obavezno socijalno osiguranje.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...