JOTKA POSLAO ZETA DA UBIJA ZA NJEGA: Šokantna saznanja o hapšenju kruševačkog bosa, ovo je zakon Koza nostre u Srbiji!
Foto: Printscreen

Novi detalji

JOTKA POSLAO ZETA DA UBIJA ZA NJEGA: Šokantna saznanja o hapšenju kruševačkog bosa, ovo je zakon Koza nostre u Srbiji!

Crna Hronika -

Glavnog rivala Zorana Jotića Jotke (63) u kruševačkom podzemlju Dejana Stankovića (71) Ždrokinca, prema sumnjama policije, ubio je odbegli Stefan Radulac (25), koji je u vezi sa Jotkinom ćerkom, saznaje Kurir.

Indicije

Za Radulcem je, podsetimo, raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je u junu ubio Stojanovića, a mesec dana ranije i Ždrokinčevog sina Vojina.

- Jotić, koji je vođa takozvane Jotkine grupe, sumnjiči se da je Radulcu pomagao u ubistvu Stojanovića. Na osnovu do sada prikupljenih dokaza, sumnja se da je šef Jotkine grupe zadužio dečka svoje ćerke da ukloni konkurenciju. Poznato je da je on pre pet meseci izašao iz zatvora, u kom je proveo 15 godina, i da je s njegovim izlaskom počeo krvavi rat za osvajanje podzemlja - kaže izvor Kurira.

Žrtve krvavog rata... Vojin Stanković i njegov otac Dejan Stanković Ždrokinac
Žrtve krvavog rata... Vojin Stanković i njegov otac Dejan Stanković Ždrokinacfoto: Printscreen Facebook, Privatna Arhiva

Prema njegovim rečima, za logističku podršku Radulcu bio je zadužen Jotkin najbliži saradnik Igor Gajić Gaja (45).

- Gajić je Jotićeva desna ruka i čovek od najvećeg poverenja. On je najverovatnije Radulca odvezao do mesta na kom je izvršeno ubistvo i zatim ga sklonio na sigurnu lokaciju. Sumnja se da su ubici potom članovi grupe pomogli da napusti Srbiju i skloni se u Nemačku - dodaje on.

Povezani zločini

Jotić i Gajić, podsetimo, uhapšeni su u petak u velikoj akciji Žandarmerije. Njima se na teret stavlja samo pomaganje u ubistvu Stankovića starijeg, ali se proverava da li su na isti način učestvovali i u likvidaciji Vojina, s obzirom na to da istražitelji veruju da su dva zločina koja su se dogodila u razmaku od mesec dana povezana.

Na slobodi bio  samo pet meseci... Zorana Jotića Jotku uhapsila Žandarmerija
Na slobodi bio samo pet meseci... Zorana Jotića Jotku uhapsila Žandarmerijafoto: Printscreen

- Dok je Jotka boravio u zatvoru u Zabeli, Stefan Radulac počeo je da se zabavlja sa njegovom ćerkom. Po izlasku Jotića u martu ove godine, oni su se zbližili, pa je praktično i on postao deo ekipe svog tasta - objašnjava izvor iz istrage.

Jotka je, podsetimo, uhapšen još u vreme akcije „Sablja“ 2003, tačnije dva dana posle ubistva premijera Zorana Đinđića. Njegova kriminalna grupa bila je prva kojoj se sudilo pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu. U zatvoru je proveo 15 godina, koliko je iznosila jedinstvena kazna u dva predmeta, za iznude i reketiranje, kao i za podmićivanje sudije Vrhovnog suda da bi izdejstvovao blažu kaznu.

Bekstvo

UBICA POBEGAO U NEMAČKU?

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira, Stefan Radulac (25), koji se sumnjiči da je neposredni izvršilac likvidacija, nedavno je napustio Srbiju. On se navodno nalazi u Nemačkoj, a policija je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je počinio teško ubistvo.

Moć

GRUPA BILA STRAHI TREPET U KRUŠEVCU

Jotka i njegova grupa bili su strah i trepet ne samo u Kruševcu već i u okolnim gradovima. Imao je svoje ljude u svim strukturama i bio neprikosnoven u Kruševcu do akcije „Sablja“. Međutim, posle hapšenja njegove grupe, moć je počela da mu opada, odnosno šefovanje Kruševcem preuzeli su suparnički klanovi. Ždrokinci, braća blizanci Dejan i Vojin, u međuvremenu su ojačali i zauzeli svoje pozicije. Za vreme njegovog boravka iza rešetaka, 2015. ispred istog hotela ispred kog je likvidiran Ždrokinac, ubijen je Jotićev najbliži saradnik Zoran Petrović Peta, kog su u Kruševcu zvali i Jotkin general.

foto: Kurir

Kurir / Danijela Jovanović

Foto: Printscreen

EKSKLUZIVNI DODATAK "RIJALITI"

SVAKOG PONEDELJKA, SAMO UZ KURIR

foto: Kurir

* Prvi saznajte sve o učesnicima nove sezone rijaliti programa

* Svakog ponedeljka, samo u Kuriru najbolji dodatak o svim rijaliti učesnicima u novoj sezoni.

* Otkrivamo tajne učesnika rijalitija, pratimo dešavanja koja kamere nisu zebeležile, prvi najavljujemo šta čeka učesnike...

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ

* EKSKUZIVNO! VODITELJKA DUŠICA JAKOVLJEVIĆ, DAN POSLE EKSPLOZIJE: Ne plašim se bombi, spremna sam za Zadrugu!

* KORIDOR! 10 PREDSEDNIK VUČIĆ IZNEO REŠENJE ZA KLIZIŠTE: Srušićemo brdo i napraviti auto-put!

* ZLOČIN NA ZVEZDARI! Baba ubila investitora pa otišla da spava!

* SPOR MOSKVE I KIJEVA: Pravoslavlju preti najveći raskol u istoriji! SPC NA STRANI RUSIJE

* KAKO SAM ZARADIO PRVE PARE! SINIŠA MALI, MINISTAR FINANSIJA: Prodavao sam stripove i bratu kupio džojstik

* MORBIDAN BIZNIS NA PERIFERIJI BEOGRADA: Grobove preprodaju za 5.000 evra!

* STEKLI VRHUNSKO OBRAZOVANJE, AL' NE RADE: U Srbiji posao nema čak 191 doktor nauka

* BEOGRAĐANKA VEĆ DVADESET DANA IZA REŠETAKA: Majka čeka dozvolu da poseti Saru Vidak u Spužu

* INTERVJU NIKOLA NIKODIJEVIĆ, PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Beograd će od Lige šampiona zaraditi i do 7.000.000 evra!

* NOVI SKANDAL! SAD I NEMAC ALBANSKOG POREKLA PROVOCIRA: Džaka namestio gol Arsenalu, Mustafi širio "krila"

* ŠOK! RONALDO, TI LI SI?! Najbolji fudbaler sveta još čeka gol u dresu Juventusa

Čitaj Kurir, jer uvek dobijaš više!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja