UHAPŠEN NAPADAČ NA ADVOKATICU: Deda (72) ušao u novosadski sud, udario je pesnicom u glavu i naneo teške povrede!
Foto: Profimedia

neviđena drama

UHAPŠEN NAPADAČ NA ADVOKATICU: Deda (72) ušao u novosadski sud, udario je pesnicom u glavu i naneo teške povrede!

Crna Hronika -

Kako saznaje Kurir, S. S, je nakon napada na advokaticu uspeo čak da pobegne do Beograda, gde je tek sutradan pronađen i uhapšen

NOVI SAD - Sedamdesetdvogodišnjak S.S. iz Novog Sada, napadač koji je u zgradi suda u Novom Sadu u utorak napao i povredio advokati dr Enike Veg (65) iz Novog Sada uhapšen je danas od strane beogradske policije, potvrdio je MUP.

Inače, kako saznaje Kurir, S. S., je nakon napada na advokaticu uspeo čak da pobegne do Beograda, gde je tek sutradan pronađen i uhapšen.

- Pacijentkinja koja je zadobila teške telesne povrede glave, nakon ukazane pomoći puštena je na kućno lečenje – rečeno nam je KC Vojvodina.

foto: Privatna arhiva

Tim povodom Advokatska komora Vojvodine, uputila je saoštenje u kojem pozdravlja brzu reakciju tužilaštva i policije i uspešno identifikovanje i lišenje slobode lica koje je juče, u zgradi suda u Novom Sadu fizički napalo advokata dr Enike Veg.

- Najavljujemo da ćemo sa velikim interesovanjem pratiti tok suđenja i nadamo se da će pravovremena reakcija države u ovom predmetu sprečiti buduće moguće napade na advokate - saopšteno je iz AK Vojvodine. Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, oglasilo se povodom napada na advokaticu dr Enike Veg:

„U prostorijama Osnovnog suda u Novom Sadu, na drugom spratu, u hodniku zgrade, ispred kancelarije br. 257, lice S. S. iz Novog Sada prišao je oštećenoj Enike Veg, advokatu iz Novog Sada, te joj zadao udarac otvorenom šakom u predelu lica, usled kog udarca je oštećena izgubila ravnotežu i pala, prilikom kog pada je glavom udarila o zid. Ista je zadobila teške telesne povrede.

Nakon toga, lice S. S., koga oštećena poznaje iz zajedničkog spora koji se vodi, a u kome oštećena zastupa suprotnu stranu, se udaljilo iz zgrade suda, dok je oštećena prevežena u KCV gde je i hospitalizovana. Događaj je kvalifikovano kao krivično delo ometanje pravde. Lice S. S. je pronađen i lišen slobode danas, 05.septembra, kada mu je, po odobrenju tužioca, određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku će biti doveden na saslušanje nadležnom tužiocu“.

Podsetimo, Incident se dogodio na drugom spratu sudske zgrade, ispred kancelarije sudske uprave. U jednom trenutku, hodnikom je prolazila dr Veg, napadač je, koji je inače suprotna strana u nekom od sudskih postupaka, Vegovu udario pesnicom ispod oka u jagodicu, a nesrećna žena je pala na pod hodina i udarila glavu.

(Kurir.rs/S. S./Foto: Profimedia, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track