Najnovije vesti

SUDBINA NAD KOJOM PLAČE CELA SRBIJA: Anabela (8) je ceo život provela bez majke. Posle tragedije, policija čuva oca da se ne ubije!
Foto: Nebojša Mandić, Privatna Arhiva

TUGA

SUDBINA NAD KOJOM PLAČE CELA SRBIJA: Anabela (8) je ceo život provela bez majke. Posle tragedije, policija čuva oca da se ne ubije!

Crna Hronika

Mile Džonkić, otac osmogodišnje devojčice koja se utopila u Dunavu, nalazi se na psihijatriji, pošto je doživeo nervni slom kada je saznao da mu je ćerka preminula
 

Mile Džonkić, otac Anabele Džonkić (8), koja se u ponedeljak udavila u Dunavu u selu Kostol kod Kladova, doživeo je nervni slom kada su mu policajci saopštili da mu je ćerka preminula, zbog čega je smešten na psihijatriju negotinske bolnice, pod stalnim nadzorom lekara i policije. Kako saznajemo, njega su policijski službenici u utorak ujutru odvezli kod lekara.

Pošto je otac u teškom stanju, Anabelu će u četvrtak sahraniti njen polubrat po ocu.

Otac van sebe

- Kada je čuo tragičnu vest, Mile je počeo da plače i da se trese. Kukao je na sav glas i udarao se po glavi. Bio je van sebe. Zbog toga su ga policajci odmah stavili u kola i odvezli u bolnicu. I sada paze na njega, jer strahuju da bi čovek, u nervnom rastrojstvu, mogao da naudi sebi - kaže naš izvor.

Meštani Kostola i juče su bili u šoku zbog smrti malene Anabele, koja je stradala prvog dana škole. Ona je u ponedeljak bila sa drugarima na nastavi, pošla je u drugi razred, a predveče je sama otišla do reke, popela se na čamac i upala u vodu. Sutradan ju je pronašao komšija.

- Mile je obožavao Anabelu, ali nije najbolje brinuo o njoj. Ponašao se previše opušteno prema njoj, više kao da joj je deda, a ne otac i autoritet. Nije pokazivao roditeljsku odgovornost. Zato je Anabela, koju je majka napustila kad je bila beba, pošto je žena psihički obolela, često bila sama i neuredna. Lutala je selom i prosila za hranu - kaže jedan meštanin.

Centar za socijalni rad Poslali smo izveštaj ministarstvu Ljubiša Stojković, direktor Centra za socijalni rad iz Kladova, rekao je juče da je Centar u svom radu preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti. - Smatramo da smo učinili sve što je moglo da bude u korist deteta. Ministarstvo je kontaktiralo sa nama i zatražilo kompletan izveštaj koji smo poslali. Ne bih imao ništa protiv da nam ministarstvo pošalje nadzor, jer bi se onda uverili da smo sve odradili kako je trebalo - rekao je direktor i dodao da niko nikada Centru nije prijavio da je Anabela zapuštena i zanemarena.

Bila u hraniteljskoj porodici

Anabela je jedno vreme bila i u hraniteljskoj porodici, pošto je njen otac završio u zatvoru zbog neplaćanja alimentacije deci iz prvog braka. - Ona je bila tri meseca kod nas u porodici. Užasno smo potreseni! Bila je prepametna i prelepa. Hiperaktivna je uvek bila, sve je volela da zna, sve da pipne i vidi, ali dok je bila kod nas, nikada nije bila problematična - kroz suze kaže Anabelin hranitelj iz sela Korbovo.

Neutešni čovek kaže da je, dok je Anabela bila kod njih u kući, njen otac dolazio i molio ih da mu dozvole da s njom provede barem vikend. - Bila je seoska slava Petrovdan i Mile je došao da nas moli da je uzme za vikend. Centar za socijalni rad je to dozvolio i Anabela je otišla. Navodno su dete videli te večeri na ulici kako zapušteno šeta po magistrali - kaže sagovornik.

Kurir.rs/Ivan Milićević/ foto:S. Božinović

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...