Ugašen požar u okolini Divčibara

Ugašen požar u okolini Divčibara

Crna Hronika -
Kako je rekao komandir valjevske vatrogasne jedinice Miloš Brajović, tokom intervencije jedan vatrogasac zadobio je lakše telesne povrede

VALJEVO - Valjevski vatrogasci ugasili su u ponedeljak uveče požar na Radovanovića kosi u Podbukovima, u blizini Divčibara, javio je lokalni Radio Valjevo.

Kako je rekao komandir valjevske vatrogasne jedinice Miloš Brajović, tokom intervencije jedan vatrogasac zadobio je lakše telesne povrede. Požar je pre dva dana prouzrokovan udarom groma, a vatrogasci su pozvani tek sutradan, kada je uočen dim od tinjanja suve trave i naslaga četinarskih iglica.

On je rekao da se vatra širila u više pravaca i zahvatila preko dva hektara područja na teško pristupačnom terenu, pa se intervenisalo sa Kaone i sa Divčibara.

Požar je lokalizovan u nedelju, a vatrogascima je posao bio dodatno otežan zbog visoke spoljne temperature, a na liniji požara, dugoj preko 600 metara, temperatura je iznosila oko 80 stepeni.

Prema rečima Brajovića, iako je požar na Radovanovića kosi večeras ugašen, zbog vetra postoji bojazan od njegovog ponovnog rasplamsavanja, pa će mesto požara rano ujutru ponovo biti kontrolisano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track