GORDANA JE MAJKA HRABROST! Ugruvana je uspela da izvuče sina (13) iz zapaljenog automobila! Jeziva nesreća kod Šapca!
Foto: Vladimir Šporčić

dramatično

GORDANA JE MAJKA HRABROST! Ugruvana je uspela da izvuče sina (13) iz zapaljenog automobila! Jeziva nesreća kod Šapca!

Crna Hronika -

Gordana M. iz Bijeljine sletela automobilom u kanal, kada se vozilo zapalilo, iako ugruvana, uspela je u poslednji čas da spase svog sina Sašu (13)

Bilo je strašno. Prvo se čuo udarac, pa se iz kanala pored puta čuo ženski glas koji je dozivao pomoć. Potom sam čula i glas dečaka. Bio je bos, u rukama je nosio patike.

Ovim rečima meštanka Ljiljana Nedeljković opisuje jezivu saobraćajnu nesreću koja se dogodila u petak uveče u Belotiću kod Šapca, kada je Gordana M. iz Bijeljine automobilom sletela s puta i udarila u betonsku banderu na kojoj je trafostanica.

Ljiljana Nedeljković
Ljiljana Nedeljkovićfoto: Vladimir Šporčić

Potom se zapalio "pežo", pa trafo, a Gordana, iako teško povređena, uspela je da u poslednji čas izvuče sina Sašu (13). Oboje su u ovoj nesreći teško povređeni i nalaze se u šabačkoj bolnici.

Pojas ga isekao

Sagovornica Kurira objašnjava da su sve komšije izašle da pomognu.

- Žena je bila u šoku, ali svesna, i pominjala je dete. Svi smo pomislili da je možda još jedno dete u kolima, ali se ispostavilo da misli na drugo koje je bilo kući. Automobil je skroz goreo. Plamen je krenuo s prednje strane, a potom je i trafostanica gorela. Dečak je tražio vodu i držao se za stomak, žalio se na jake bolove - priča Nedeljkovićeva.

foto: Vladimir Šporčić

Druge komšije objašnjavaju da je dečaka verovatno povredio pojas, ali kako kažu, da njega nije bilo, dečak i majka verovatno ne bi preživeli.

- Verujem da je dečaku život spasao pojas, jer bi u suprotnom izleteo iz kola i ko zna šta bi bilo. Svaka čast i toj ženi, iako je bila povređena, odvezala je sinu pojas i pomogla mu da izađe napolje. Posle se onesvestila - priča meštanin u Belotiću.

Oboje su prevezeni u šabačku opštu bolnicu, gde se još oporavljaju. Majka je, kako saznajemo, na ortopediji, ima povredu vratnog dela kičme, dok je dečak operisan i u stabilnom je stanju.

foto: Vladimir Šporčić

Odstranjena slezina

- Pacijent je imao teške povrede unutrašnjih organa. Odstranjena mu je slezina, sanirane su povrede želuca i jetre. Njegovo stanje je trenutno stabilno - rekao je za Kurir dežurni hirurg Opšte bolnice u Šapcu dr Milan Grujić.

Pretpostavlja se da je uzrok nesreće neprilagođena brzina kretanja.

Žive u RS

Vraćali se s treninga

Gordana ima još jednog, starijeg sina i žive u Bijeljini. - Kobne večeri vozila je mlađeg Sašu sa karate treninga iz Šapca. Nisu išli u Bijeljinu, već u jedno selo kod Loznice, gde imaju vikendicu - pričaju poznanici.

(Kurir.rs/J.Rafailović/Foto:Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track