SVIREPO UBISTVO STARICE UNELO STRAH U PEŠTERSKO SELO: Kako je ona, onako bolesna i nemoćna, mogla nekom da naudi?
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

bezobzirna pljačka

SVIREPO UBISTVO STARICE UNELO STRAH U PEŠTERSKO SELO: Kako je ona, onako bolesna i nemoćna, mogla nekom da naudi?

Crna Hronika -

Svirepo ubistvo starice Miladije Kočović (77) u selu Goševo zabrinulo je žitelje tog, ali i ostalih sela na Pešterskoj visoravni koji strahuju od jednog ili više pljačkaša za koje se, iako još uvek nema dokaza, pretpostavlja da su usmrtili njihovu komšinicu.

- I dalje smo u šoku i ne možemo da verujemo da je neko imao srca da bespomoćnoj i dementnoj starici puca u leđa, a potom u glavu. Kako je ona, onako bolesna i nemoćna, mogla nekom da naudi? Nije nam svejedno, ne znamo da li noću selom lutaju razbojnici koji mogu upasti u naše domove u potrazi za novcem. Ovako stari im se ne možemo suprostaviti – priča jedan od žitelja Goševa.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Da imaju razloga za strah govori i činjenica da su se slična razbojništva, čak i sa smrtnim ishodom, dešavala i ranije na Pešterskoj visoravni.

- Svi se sećamo bande koja je pre nekoliko godina u lažnim policijskim uniformama upadala u kuće u selu Bare i otimala novac. Tokom jedne pljačke su brutalno pretukli Huseina (71) i Emu Derdemez, a nesrećni čovek je posle par dana preminuo od batina. Dešavaju se često pljačke u ovom kraju, pogotovo kada domaćini prodaju jagnjad i telad pa razbojnici znaju da imaju novca u kući – dodaje njegov komšija.

Policija već četiri dana sprovodi intenzivnu istragu, a u potrazi za bilo kakvim dokazima su im se priključili i forenzičari iz Beograda.

Prema nezvaničnim informacijama, od svih koji su bili u kontaktu sa ubijenom su uzete izjave, izvršeni pretresi pojedinih kuća, a naložena su veštačenja podataka sa baznih stanica mobilne telefonije kako bi se utvrdilo ko je sve tog dana bio u selu i blizini katuna ispred kojeg je Miladija ubijena.

Proverava se i mogućnost da ubica ili više njih nisu pobegli u nekoliko kilometara udaljenu Crnu Goru, ali i da li Goševom i okolnim selima ne prolaze migranti koji planinskim putevima ilegalno ulaze u našu zemlju.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Miladijino telo obliveno krvlju pronašao je suprug Isidor u petak popodne ispred katuna na obroncima planine Giljeva na koju su, zajedno sa sinom, došli kako bi izveli stoku na ispašu i pokosili imanje.

Suprug i sin su zatekli ispremetan katun iz kojeg im je nestalo oko 400 evra, ali i pištolj i puška.

Obdukcijom je utvrđeno da je starica usmrćena sa dva hica – jednim u leđa, ispaljenim iz puške i drugim koji joj je hladnokrvni ubica ispalio iz pištolja u glavu. Još uvek nije poznato da li je u ubistvu korišćeno oružje ukradeno iz katuna Kočovića.

(Kurir.rs/Blic, N.Kočović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track